Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Strašná smrť nič netušiacej ženy (†48): Vstúpila na eskalátor, o minútu bola mŕtva!

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: The Gazette, cbc.ca)

MONTREAL - Takéto nešťastie nepamätajú. Montrealom v týchto dňoch otriasa prípad 48-ročnej Kanaďanky, ktorú pripravila o život nehoda na pohyblivých schodoch v miestnom metre. Do eskalátora sa jej zachytil šál aj s vlasmi tak nešťastne, že ich nemohla dostať von a o pár sekúnd bola mŕtva.

Všetko sa udialo vo štvrtok asi 15 minút po 9:00 v jednom z metier v Montreale. Cestujúci tam zbadali ženu, ako sa pokúša vytiahnuť šál, ktorý sa jej zasekol do eskalátora. "Zatiaľ čo sa pokúšala vytiahnuť šál, zasekli sa jej tam aj vlasy a všetko sa na konci eskalátora zamotalo," povedal Jean-Pierre Brabant z montrealskej polície.

Výpovede očitých svedkov, ktorí sa pokúšali žene pomôcť, naháňajú zimomriavky. "Polovicou tela bola na podlahe a druhou na schodoch. Ležala na chrbte a dýchala," povedal jeden z nich. Kým na miesto dorazili hasiči, žena zomrela. "Udusila sa a umrela na mieste," uviedol Brabant.

Strašná smrť nič netušiacej
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: The Gazette, cbc.ca)

Polícia vchod do metra, kde k nešťastiu došlo, uzavrela na niekoľko hodín, skúmala miesto činu a spovedala očitých svedkov. Podľa miestnej dopravnej spoločnosti Société de transport de Montréal ide o prvé nešťastie svojho druhu v meste. "Nemáme presné štatistiky takýchto nešťastí, no čo si pamätáme, je to prvýkrát, čo došlo k fatálnej nehode na eskalátoroch," cituje CBC  hovorkyňu spoločnosti Isabelle Tremblay.

Evidujú však podobné nehody, pri ktorých došlo k vážnym zraneniam. V roku 1989 prišlo 2-ročné dievčatko o dva prsty na ruke, keď sa pokúšalo z eskalátora v Montreale zodvihnúť spadnutý balíček s hrozienkami. V roku 2004 zas 16-ročný študent utrpel vážne zranenia po tom, čo eskalátor, na ktorom stál, náhle zastavil.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu