Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Dánska polícia považovala samovraha za halloweensku bábku!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: int)

KODAŇ - Dánska polícia sa v stredu ospravedlnila za zlý odhad situácie, keď muža, ktorý spáchal samovraždu, považovala iba za bábku spojenú so sviatkom Halloween.

Prípad sa odohral v piatok večer, keď 19-ročná žena telefonovala na políciu, aby oznámila samovraždu. Službukonajúci policajt ju však začal presviedčať, že to, čo vidí, je iba bábka. Tínedžerka sa neúspešne snažila presvedčiť políciu, že ide o mŕtveho muža, ktorý má okolo krku slučku.

Operátor ju nakoniec donútil, aby sa tela dotkla a presvedčila sa, že ide o žart. Skupina mladých ľudí však zistila, že naozaj ide o samovraha. Políciu sa na miesto činu pred stanicou neďaleko Kodane podarilo privolať až po opakovaných telefonátoch dobrovoľníckej organizácie.

Halloween je populárny americký zvyk sprevádzaný vyrezávaním tekvíc a preobliekaním sa za strašidlá a monštrá. Deje sa tak v predvečer Všetkých svätých - teda na Halloween (z anglického All-Hallows-Eve). Pôvodne šlo o pohanský (keltský) sviatok Samhain - pohanskú obdobu Nového roka.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu