Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Pápež František: Uväznili sme Boha

Pápež František
Pápež František (Zdroj: SITA)

VATIKÁN – Pápež František dnes vyslovil názor, že Boh je väzňom ľudského sebectva, spoločenských systémov a krívd páchaných na najslabších. Podľa agentúry AFP to hlava rímskokatolíckej cirkvi povedala pri audiencii, na ktorej vo Vatikáne prijala 150 kaplánov pôsobiacich v talianskych väzniciach.

"Boh je tiež väzeň, nezostáva mimo celu, je tam s nimi (s väzňami), je väzňom nášho sebectva, našich systémov, mnohých nespravodlivosťou uplatňovaných, aby boli potrestaní tí najslabší, zatiaľ čo veľké ryby si plávajú slobodne," citovala agentúra z pápežovho prejavu. Pripravený text doplňoval ešte o ďalšie improvizované výroky.

Pápež sa tak podľa všetkého zapojil do širokej debaty v Taliansku okolo tamojšieho väzenstva, ktoré podobne ako v mnohých iných krajinách sveta trpí predovšetkým preplnením väzníc. "Nedávno ste hovorili o spravodlivosti zmierenia, ale aj o spravodlivosti nádeje a otvorených dverách a horizontoch, a to nie je utópia. Je možné to uskutočniť, aj keď to nie je ľahké kvôli našim slabostiam, ktoré sú všadeprítomné. Diabol je všade, rovnako ako pokušenie, ale musíme sa snažiť," uzavrel pápež podľa AFP .

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu