Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Pápež František si získal ďalší obdiv sveta: Objal muža posiateho nádormi!

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: guardian.co.uk.)

VATIKÁN - Pápež František si opäť vyslúžil obdiv celého sveta, keď počas stredajšej audiencie na Svätopeterskom námestí utešoval ťažko chorého muža, ktorého telo bolo pokryté nádormi. Keď chorého pobozkal, ponúklo sa porovnanie s jeho menovcom Františkom z Assisi, ktorý bol známy tým, že objímal malomocných, poznamenal britský denník The Daily Telegraph.

Každotýždenná audiencia sa už chýlila ku koncu, keď pápež zameral svoju pozornosť na muža trpiaceho zriedkavou chorobou neurofibromatózou. Snímky, na ktorých František chorého objíma a bozkáva, obleteli celý svet. Pontifikát tak všetkých utvrdil v tom, že si zaslúži svoju prezývku "pápež ľudu".

Neurofibromatóza je veľmi vážne ochorenie, pri ktorom pacientom vznikajú na tele nádory. Nie je nákazlivá, avšak má vplyv na vzhľad pacientov, ktorí sa kvôli tomu často stávajú obeťami diskriminácie.

Nový pápež sa snaží byť ľuďom čo najbližšie. Nebýva v honosnej rezidencii, ale v penzióne svätej Marty, kde si aj sám varí. Preslávil sa aj spontánnosťou, keď začal volať ľuďom, ktorí sa stretávajú s nejakými vážnymi problémami.

V lete sa napríklad takto snažil odovzdať slová útechy bratovi muža, ktorý bol zastrelený na benzínovej pumpe. Inokedy zase telefonoval argentínskej žene, ktorú znásilnil policajt.

Pápež František si získal
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: guardian.co.uk.)

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu