Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Nebezpečenstvo v Británii: Jedovaté pavúky vyčíňajú a sú hrozbou pre ľudí!

Dôsledok uštipnutia falošnou vdovou
Dôsledok uštipnutia falošnou vdovou (Zdroj: Foto: Daily Mail)

VEĽKÁ BRITÁNIA – Nebezpečné jedovaté pavúky vyčíňajú vo Veľkej Británii. Škaredo dohrýzli už niekoľko ľudí, ktorí pri tom trpeli obrovskými bolesťami. Nutné je lekárske ošetrenie a v niektorých prípadoch aj desivá operácia, pri ktorej lekári odstraňujú jedom zasiahnuté miesto na tele človeka. Ide o pavúka - falošnú vdovu.

„Som šťastný, že ešte mám nohu!" takto sa vyjadril maliar Ricki Whitmore (39) po tom, čo ho desivo pohrýzol najjedovatejší pavúk v Británii a spôsobil mu tým strašnú ranu. Takmer prišiel o nohu a bude sa musieť naučiť znovu chodiť. Stalo sa tak, keď pri práci vyrušil hniezdo mäsožravej falošnej vdovy. Lekári boli nútení miesto bodnutia na Rickiho nohe otvoriť a jed vypláchnuť, rana sa tým zväčšila na dvojnásobok svojej pôvodnej veľkosti. Po hrozivom uštipnutí bude musieť podstúpiť šesť mesačnú odbornú fyzioterapeutickú liečbu.   

Odborníci pre Daily Mail povedali, že približne 10 miliónov pavúkov - príbuzných smrtiacej čiernej vdovy sa hemží po Británii a mieri do domovov, aby unikli pred chladom.

Falošná vdova zaútočila aj na 22-ročného futbalistu z Devonu Steva Harrisa. Utrpel desivú ranu na boku a lekári mu museli odrezať otrávenú časť tela. „Keď som sa prebudil mal som nepredstaviteľné bolesti v boku, taký bodavý pocit. Bol som v agónii. Nikdy v živote som nemal také bolesti. Stále to veľmi bolí. Nemôžem poriadne spať a je pre mňa prakticky nemožné dostať sa dovnútra a von z auta," povedal Steve.

Dvaja ďalší ľudia tiež skončili na nutnom ošetrení v nemocnici po tom, čo ich doštípal  nebezpečný pavúk v južnom Londýne.

Len 14-ročného Williama Frasera uhryzol doma v Suttone večer pavúk, ktorý sa dostal až do jeho izby. Ráno sa prebudil s malým uhryznutím na predlaktí. Išiel do školy, no keď sa z nej vrátil, jeho stav sa výrazne zhoršil. Matka Sarah Fraserová povedala: „Celé jeho predlaktie bolo opuchnuté od lakťa až k zápästiu. Dali sme mu antihistaminikum a paracetamol. Druhý deň sa zdalo, že je to lepšie, ale v nedeľu sa mu pohoršilo. Cítil sa chorý a musel ísť do postel. Odviezli sme ho do nemocnice, no lekári a sestry ešte ani nepočuli o týchto pavúkoch - falošných vdovách. Keď sme im ukázali článok, ktorý vyšiel v miestnych novinách, doktor vyzeral veľmi znepokojený."  Potom pustili Williama domov so silnou dávkou penicilínu. Jeho stav sa zlepšil.

Odborníci, zaoberajúci sa pavúkmi, tvrdia, že útočia vtedy, keď sa cítia ohrozené. Ak dôjde k uhryznutiu treba ranu ošetriť, aby sa nerozšírila nákaza.

  

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu