Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Ďalší krvavý útok: Atentátnik sa odpálil na pohrebe, 65 mŕtvych!

Samovražedný útok v Bagdade si vyžiadal 65 obetí
Samovražedný útok v Bagdade si vyžiadal 65 obetí (Zdroj: SITA)

BAGDAD - Na 65 sa zvýšil počet mŕtvych pri včerajšom samovražednom útoku v šiitskej štvrti Bagdadu. Ďalších najmenej 120 osôb bolo zranených, informuje agentúra Reuters s odvolaním sa na policajné a zdravotnícke zdroje.

Útok sa uskutočnil v šiitskej štvrti Sadr. Samovražedný atentátnik odpálil bombu v aute zaparkovanom v blízkosti stanu, kde sa konal pohreb. Ďalší výbuch nasledoval po tom, čo na miesto prišla polícia, záchranári a hasiči.

Ďalšie incidenty sa uskutočnili na rušnej ulici v prevažne šiitskej štvrti Ur na severe Bagdadu. Pri explózii bomby umiestnenej v aute tu zahynulo najmenej osem ľudí.

Agentúra AP uviedla, že útokom v Bagdade predchádzal iný samovražedný útok na policajnú stanicu asi 250 kilometrov severne od Bagdadu. Pri tomto útoku prišlo o život sedem policajtov a 21 ich bolo zranených. V Mosule potom útočníci zabili dvoch väzenských dozorcov a dvoch vojakov.

V Iraku sa v poslednej dobe odohráva podobné násilie takmer každý deň. Za posledných päť mesiacov v Iraku zahynulo vyše 4000 ľudí. V auguste si násilnosti vyžiadali približne 800 obetí a tento mesiac už podľa AP bolo zabitých vyše 400 osôb. Násilie súvisí s obnoveným napätím medzi irackými menšinovými sunnitmi na jednej strane a väčšinovými a vládnucimi šiitmi na strane druhej.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu