Piatok10. máj 2024, meniny má Viktória, zajtra Blažena

Krvavá dráma: Rakúšan zastrelil štyroch ľudí, vyzbrojený granátmi sa zabarikádoval s deťmi!

Policajti striehnu pred statkom Zobraziť galériu (2)
Policajti striehnu pred statkom (Zdroj: krone.at)

VIEDEŇ - Muž (55) v centrálnom Rakúsku v noci na dnes zastrelil troch ľudí a ďalšieho vzal ako rukojemníka. Zabarikádoval sa s ním na svojom statku a neskôr zabil aj jeho. Podľa rakúskej agentúry APA nie je vylúčené, že vo vnútri sú aj obe deti strelca, ktorý je údajne vyzbrojený granátom.

15:50 Na farme sa našlo ukradnuté policajné auto a vedľa neho telo policajta, ktorý bol zadržiavaný ako rukojemník. Počet obetí masakru teda stúpol na štyri.

15:33 Mužovi úrady pred niekoľkými rokmi odobrali poľovnú licenciu. Odvtedy pytliačil a kvôli tomu bol v hľadáčiku polície. Keď tá dostala informáciu, že sa opäť vydal do Annabergu, postavila tam v noci cestné zátarasy. Pri kontrole potom podozrivý spustil paľbu.

14:48 Podozrivý podľa najnovších informácií zranil ďalších dvoch policajtov.

14:34 Muž pokračuje v streľbe na ozbrojených mužov zákona.

14:25 Tím Cobra vystriedali kolegovia. V pohotovosti totiž boli od pondelňajšieho večera.

13:38 Poľnohospodársky statok obklopuje asi sto policajtov. Situácia je stále napätá.

13:15 Podľa odborníka už v tejto chvíli nijako nezaváži, že rukojemníkom je práve policajt. Tomu neostáva nič iné ako využiť výcvik vo svoj prospech.

13:10 Adelheid Kastner, špecialista v odbore psychiatria a neurológia, sa domnieva, že podozrivý je veľmi impulzívna osobnosť, čo dokazuje aj jeho prvotné besnenie.

13:05 Polícia potvrdila, že podozrivý opakovane zo svojho statku strieľa. "Je ťažko ozbrojený," povedal hovorca. Podľa neho už kontaktovali aj jeho príbuzných, aby s ním telefonicky prehovorili. Mobil však nezdvíhal.

12:50 Polícia nasadila do akcie aj obrnené vozidlá.

12:43 Úrady sa obávajú, že muž má v dome celý arzenál zbraní.

12:25 Polícii sa podarilo nadviazať prvý kontakt s páchateľom.

Obeťami krviprelievania sú podľa prvých informácií dvaja policajti a vodič sanitky. Päťdesiatpäťročného páchateľa potom začalo prenasledovať policajné komando Cobra. Neskôr zajal ďalšieho policajta ako rukojemníka. S ním sa údajný pytliak skoro ráno zabarikádoval na svojom statku v obci Annaberg bei Mariazell, ktorá leží južne od mesta Melk. Usadlosť sa nachádza jeden kilometer od diaľnice A1.

Dráma v  Rakúsku
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: kurier.at)

Rakúska polícia požiadala médiá, aby ďalšie informácie nezverejnila. Mohla by vraj ohroziť život rukojemníka. Správy o rukojemníckej dráme sú preto len veľmi strohé.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu