Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Policajti zastrelili únoscu: Dva týždne držal a znásilňoval expriateľku!

Rukojemnícka dráma sa skončila tragicky
Rukojemnícka dráma sa skončila tragicky

JIRKOV – Rukojemnícka dráma sa odohrala v noci na dnes, keď policajná zásahová jednotka v severočeskom Jirkove na Chomutovsku zastrelila pri vyjednávaní muža (42), ktorý držal svoju expriateľku (33) ako rukojemníčku a dva týždne ju mal znásilňovať. Prípad prešetruje Generálna inšpekcia bezpečnostných zborov.

Ako informoval portál idnes.cz žena bola bývalou priateľkou zastreleného muža. Ten ju uniesol, držal ju ako rukojemníčku a nechcel ju pustiť. Policajná hovorkyňa Alena Bartošová potvrdila: „Prípad sa stal na okraji Jirkova. Ženu držal ako rukojemníčku, ohrozoval ju sečnou zbraňou a chcel si vynútiť voľný odchod. Vzhľadom k vážnosti situácie ho muži zo zásahovej jednotky zastrelili.“

Policajné hliadky a zásahová jednotka vyrazili do Jirkova, kde sa mal incident odohrať. Prišli muža na miesto zadržať a ukončiť tak hrozbu, ktorú žena v posledných dňoch prežívala.   

Na jednom z miestnych polí mal únosca držať ženu ako rukojemníčku. Policajti začali s mužom vyjednávať, ten však ženu odmietal pustiť. Kvôli tomu, že išlo o páchateľa zvlášť nebezpečného, na mieste ho zásahová jednotka postrelila. Zraneniam na mieste podľahol.

Podľa Bartošovej bol muž podozrivý zo znásilnenia, zbavenia osobnej slobody a brania rukojemníkov. Týchto činov sa dopúšťal počas uplynulých štrnástich dní. Ďalej potvrdila, že policajti streľbou zneškodnili nebezpečného páchateľa a prípad je momentálne v štádiu vyšetrovania.

V súčasnosti prípad prešetruje Generálna inšpekcia bezpečnostných zborov. „Ide o štandardný postup. Podozrenie, že policajt pochybil, tam nie je.“ dodala Bartošová.

Muž má za sebou bohatú kriminálnu minulosť. Sedel osem rokov za vydieranie a znásilnenie.

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu