Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Mladík (28) dal priateľke v 2. mesiaci potratovú pilulku: Hrozí mu 15 rokov basy!

Kvôli Johnovi Remee potratila Zobraziť galériu (3)
Kvôli Johnovi Remee potratila (Zdroj: ABC Action News)

TAMPA - Mladík z Floridy sa ocitol pred súdom, pretože svojej tehotnej priateľke podstrčil pilulku, po ktorej potratila. Sám a navyše veľmi brutálnym spôsobom tak rozhodol o osude svojho nenarodeného dieťaťa.

Keď dvadsaťšesťročná Remee Jo Leeová zistila, že čaká dieťa, bola šťastím bez seba. Jej o dva roky starší priateľ John Welden už ale také nadšenie nezdieľal. Predstava, že by sa mal už čoskoro stať otcom, ho priam desila. Okrem toho už sedem rokov chodil s ďalšou slečnou, istou Tarou Fillingerovou a nechcel, aby sa to dozvedela. Vymyslel preto diabolský plán, ako sa tejto pre neho záťaže zbaviť.

Remee a John v časoch, keď bolo medzi nimi všetko v poriadku
Zobraziť galériu (3)
Remee a John v časoch, keď bolo medzi nimi všetko v poriadku  (Zdroj: ABC Action News)

Johnov otec pracoval ako lekár na klinike, kde sa liečila neplodnosť žien. Partnerku tam zobral na vyšetrenie a po ňom jej povedal, že má infekciu, ktorá sa musí liečiť antibiotikami. So sfalšovaným otcovým podpisom potom kúpil v lekárni Cytotec, ktorý má potratový účinok. Jo ho vo viere, že ju vylieči, brala trikrát denne. Krátko nato však začala silno krvácať a bola prevezená do nemocnice. Tam sedemtýždňový plod potratila.

Ultrazvuk dieťatka, keď malo šesť týždňov
Zobraziť galériu (3)
Ultrazvuk dieťatka, keď malo šesť týždňov  (Zdroj: ABC Action News)

Akonáhle vysvitlo, čo Welden spáchal, prišla si po neho polícia a obvinila ho z neoprávnenej manipulácie so spotrebným tovarom a z podvodu. Hrozí mu pätnásť rokov za mrežami. Rozsudok bude vyhlásený 5. decembra, informoval portál ABC Action News.

"Ešte stále nedokážem uveriť tomu, že niekto dokáže spraviť niečo tak zákerné a zlomyseľné. A takisto sebe, pretože to dieťa bolo aj jeho," povedala vzlykajúc po súdnom pojednávaní Remee.

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu