Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Cesta hrôzy: Košičanka (29) potratila v autobuse, vodiči vraj na ňu kašľali!

Košičanka prišla o dieťa v druhom mesiaci tehotenstva.
Košičanka prišla o dieťa v druhom mesiaci tehotenstva. (Zdroj: TV MARKÍZA)

KOŠICE - Tehotná Košičanka Dana cestovala autobusom smerom zo svojho rodného mesta do Belgicka, keď počas jazdy začala silno krvácať. Podľa nej jej však vodič autobusu nijako nepomohol, ani neprivolal sanitku, kvôli čomu potratila.

Dana bola na návšteve u mamy a späť do belgických Antverp, kde žije 6 rokov s manželom a 11-ročným synom, cestovala v pondelok 12. augusta. „Tesne za Trenčínom som začala silno krvácať,“ povedala Košičanka denníku Korzár.

„Poprosila som spolucestujúcu, aby to išla povedať šoférovi, nech zastane, lebo krvácam, a že som potratila. Išla, ale povedal jej, že o chvíľu spraví prestávku v jazde. Zastal až na benzínovej pumpe v Trnave. Sedela som v autobuse, lebo som nemohla ani vstať zo sedadla. Musela som ale nakoniec vystúpiť z autobusu sama, opäť som preto oslovila tú pani, aby poprosila vodiča, nech zavolá sanitku. Opýtal sa, že čo on s tým má spoločné, nech si sanitku zavolám sama. Vodiči išli s nami traja, jeden po zastavení umýval okná na autobuse, druhý s kýmsi telefonoval a tretí sa rozprával s ľuďmi. Nepomohol mi ani jeden z nich,“ dodala nešťastná žena, podľa ktorej zdravotníkov privolala až jej spolucestujúca.

Pacientku hospitalizovali po šiestej večer a na druhý deň ráno ju prepustili domov. V lekárskej správe je ako diagnóza uvedené „zadržanie mŕtveho plodu v maternici“.

Podľa košickej policajnej hovorkyne Jany Mésarovej bolo prijaté trestné oznámenie na spoločnosť a policajti už prípad prešetrujú. Rovnako sa ním zaoberá aj dotknutý dopravca. „Preverujeme všetky okolnosti, vypočúvame vodičov. Prepravu cestujúcich robila naša dodávateľská firma. Vodič, ktorého sme zatiaľ vypočuli, však tvrdí, že vraj o ničom takom nevie. Nám je veľmi ľúto, čo sa stalo, neznamená to však, že si priznávame vinu. Uvidíme, čo prinesie vyšetrovanie tejto nepríjemnej záležitosti,“ uviedol generálny riaditeľ autobusovej spoločnosti Ľubomír Gerši.

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu