Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Atrakcia na Makarskej sa zvrtla v horor: Manželia uviazli 30 metrov nad morom!

Manželov na žeriave držal len tenký padák Zobraziť galériu (2)
Manželov na žeriave držal len tenký padák (Zdroj: sata24)

MAKARSKÁ RIVIÉRA - Strach a hrôza! Obľúbenú turistickú atrakciu na Makarskej riviére v Chorvátsku takmer poznačil tragický incident. Poľským manželom sa pri takzvanom parasailingu zachytili padáky o žeriav na pláži a ostali visieť vo vzduchu vo výške asi 10. poschodia.

Manželskému páru Jadwige (28) a Tomazovi (31) Surmovcom sa v predposledný deň dovolenky (v polovici augusta) na pobreží Jadranského mora zažiadalo trocha adrenalínu a rozhodli sa vyskúšať veľmi obľúbenú atrakciu tzv. parasailing, pri ktorom sa ľudia s padákom nechávajú ťahať motorovým člnom nad šírim morom. Na miesto krásneho panoramatického výhľadu na krásy Makarskej sa im však naskytol úplne iný – desivý.

Laná ich padáku sa totiž pri prelete popri pláži zasekli o žeriav slúžiaci na bungee jumping a obaja na ňom ostali visieť. Vo výške asi 30 metrov ich držal len kus látky, ktorý sa mohol kedykoľvek roztrhnúť. „Cítila som sa hrozne. Naozajstný strach som pocítila, keď som uvidela, ako prichádza sanitka. Začala som rozmýšľať nad tým, čo by sa stalo, ak by laná povolili,“ opísala chvíle hrôzy vystrašená Jadwiga.

Na pláži sa zišlo množstvo zvedavcov, ktorí si manželov visiacich vo vzduchu fotografovali. O chvíľu už na miesto dorazili aj hasiči a oboch postupne z vysokého žeriavu zložili na pevnú zem. Záchranná akcia trvala vyše pol hodiny. „Až keď som sa dotkla zeme, cítila som bezpečie a veľkú úľavu,“ dodala Jadwiga pre portál sata24.hr.

Horor z atrakcie na Makarskej

Vodič sa nebezpečne približoval k pláži

Tomasz nešťastný incident nevnímal až tak tragicky ako Jadwiga. Uviaznutie na žeriav dokonca opísal ako malé dobrodružstvo. „Vôbec som nemal strach a táto skúsenosť ma neodradí od toho, aby som parasailnig znova vyskúšal,“ povedal. A ako je možné, že sa také niečo pri atrakcii môže vôbec stať? Svedkovia hovoria, že vodič člnu išiel príliš blízko pláže a prekročil aj bezpečnú zónu.

„Nešiel prirýchlo, no nechápem, prečo išiel tak blízko žeriavu. Poliaci mali šťastie, že nefúkal vietor, pretože ten by mohol situáciu veľmi skomplikovať,“ uviedol jeden z očitých svedkov. Turisti našťastie žiadne viditeľné zranenia neutrpeli, no pre istotu ich previezli na vyšetrenie do nemocnice. Majiteľ člnu, ktorý manželov ťahal, bol šokovaný a nebol schopný sa k nešťastiu vyjadriť. Poliakom vrátil peniaze, ktoré zaplatili za atrakciu a ospravedlnil sa im.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu