Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

To je morálka: Počas požiaru na letisku kradli taxikári aj policajti!

Požiar na letisku v Keni
Požiar na letisku v Keni (Zdroj: SITA)

NAIROBI - Kenskí vyšetrovali v sobotu vypočúvali príslušníkov polície a pracovníkov na medzinárodnom letisku v hlavnom meste Nairobi, kde v stredu vypukol požiar. Práve ten mali podozriví využiť na rabovania obchodov a krádeže alkoholu a peňazí.

Jeden z nemenovaných predstaviteľov polície to označil "trápne", keďže títo ľudia sa namiesto varovania pred nebezpečnou situáciou venovali krádežiam. Ich konanie zachytili kamery umiestnené v priestoroch letiska a neskôr u niektorých z nich odcudzené predmety a tovary našli. Podľa tamojších médií by sa sedem policajtov malo už v pondelok objaviť pred súdom. Medzi podozrivými sú dokonca aj taxikári.

Medzinárodné letisko v kenskom Nairobi v stredu museli uzavrieť pre rozsiahly požiar, ktorý spôsobil dočasné odklonenie všetkých letov. V súvislosti s mohutným požiarom sa neobjavili žiadne obete, no došlo k úplnému poškodeniu priestorov príletového terminálu. Medzinárodné letisko Joma Kenyattu v Nairobi je najrušnejším vo východnej Afrike a slúži pre mnohé regionálne i diaľkové letecké linky. Kenský prezident Uhuru Kenyatta vylúčil terorizmus ako príčinu požiaru.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu