Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

Košickí hasiči sa nenudili ani cez víkend: Horela chata aj rodinný dom

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

KOŠICE – Košickí hasiči likvidovali cez víkend dva požiare. Hodinu po polnoci zo soboty na nedeľu horela v košickej rekreačnej chatovej oblasti Horný Bankov chata. K miestu požiaru doviedli hasičov dvaja mladíci. Likvidáciu požiaru sťažoval terén a výkopy na poľnej ceste.

Hasiči museli k chate ťahať hadice až sto metrov. Pri obhliadke zistili, že chata je v treťom štádiu horenia. Po požiari ostala stáť len obvodová konštrukcia. Hasiči privolali na miesto aj políciu. V chate údajne prespával bezdomovec, hasiči po zlikvidovaní požiaru prehľadali spálenisko, no nikoho nenašli. Neznámy je aj majiteľ chaty. Podľa predbežných odhadov požiar spôsobil škodu za približne 1 500 eur. Hasiči nevylučujú podpálenie neznámou osobou.

V košickej lokalite Na stráni hasiči likvidovali v sobotu požiar rodinného domu. Dom bol zamknutý a hasiči doň vnikli po rozbití sklenej výplne. Prieskumom zistili, že horí v obývacej izbe. Požiar poškodil zariadenie izby, odevy, sedaciu súpravu a plastové okno. Poškodený sálavým teplom a dymom bol aj interiér susedných izieb. V dome sa podľa informácií hasičov mali nachádzať dve dospelé osoby a dve deti. Pri prehľadávaní priestoru pomocou termokamery sa podozrenie, našťastie, nepotvrdilo. Podľa predbežného odhadu požiar spôsobil majiteľovi škodu za približne 5 000 eur, hasiči uchránili hodnoty za 50 000 eur. Príčinu požiaru vyšetrujú.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu