Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

V súvislosti s prípadom Snowden v NSA nikto nedostal výpoveď

Dátove centrum NSA
Dátove centrum NSA (Zdroj: SITA)

WASHINGTON - Nikto z americkej Národnej bezpečnostnej agentúry (NSA) nedostal výpoveď a nikto ani neponúkol rezignáciu v súvislosti s prípadom Edwarda Snowdena, ktorý z počítačov agentúry dokázal získať množstvo tajných údajov. Informovala o tom dnes tlačová agentúra Reuters.

Zástupca riaditeľa NSA John Inglis na vypočutí v senátnom justičnom výbore povedal "nie", keď sa ho pýtali, či niekto v NSA dostal výpoveď v súvislosti s odhalením tajných sledovacích programov Snowdenom.

Inglis ďalej uviedol, že nikto v agentúre neponúkol rezignáciu a všetci "tvrdo pracujú" na tom, aby porozumeli tomu, čo sa stalo.

Administratíva amerického prezidenta Baracka Obamu sa rozhodla odtajniť dokumenty o programe sledovania telefonátov Američanov v snahe zmierniť odpor v Kongrese voči sledovaniu na americkej pôde, uviedla agentúra AP.

Dokumenty však poskytnú chabú útechu Američanom, snažiacim sa pochopiť právne analýzy, zdôvodňujúce sledovanie veľkého rozsahu. Zredigované dokumenty len v hrubých rysoch ukazujú, akým spôsobom NSA údaje využívala.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu