Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Neuveriteľný hyenizmus: Pracovník aeroliniek zneužil leteckú haváriu na krádež!

Na letisku v San Franciscu sa zrútilo lietadlo s viac ako 300 pasažiermi.
Na letisku v San Franciscu sa zrútilo lietadlo s viac ako 300 pasažiermi. (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA/SAN FRANCISCO - Nedávna letecká nehoda v San Franciscu má čudnú dohru. Polícia priamo na letisku v San Franciscu zatkla zamestnanca spoločnosti United Airlines a jeho priateľku. Oboch obvinili z kradnutia batožiny. Dvojica využila chaos, ktorý na letisku vznikol po havárii lietadla spoločnosti Asiana Airlines.

Na krádeže v batožine sa prišlo iba náhodou. Prvú nezrovnalosť oznámila rodina, ktorá mala v osudný deň, 6. júla priletieť do San Francisca. Kvôli nehode Boeingu 777 sa tam však nedostali, pristáli v Houstone, kým letisko v San Franciscu bolo uzavreté kvôli nehode. Ich batožina sa však na letisko dostala ešte pred nehodou, v inom lietadle. Rodina preto letela do Los Angeles a odtiaľ si šla autom prevziať batožinu do San Francisca. "Nikto nedokázal batožinu nájsť, jeden z kufrov vyhlásili za stratený. Na všetkých letiskách bol v ten víkend chaos," uviedol podľa ABC detektív Wes Matsuura. Obete si priali zostať v anonymite.

O osude batožiny sa dozvedeli nechtiac, keď im zazvonil telefón. Na linke bol obchodný dom Nordstrom. Majiteľky batožiny sa pýtali, prečo si želá vrátiť nakúpené oblečenie v hodnote 6.000 dolárov. Samozrejme, oblečenie pochádzalo zo stratenej batožiny.

Všetko vysvetlil videozáznam, ktorý v hale letiska zachytil neznámu ženu, ako odnáša kufor obete. Žena sa volá Raychas Thomasová a zhodou okolností je priateľkou istého Seana Crudupa, ktorý pracuje na letisku. Konkrétne na zákazníckych službách firmy United Airlines. Tú istú ženu sa neskôr podarilo identifikovať aj na videozázname z obchodného domu. Ten od nej tovar prijal bez toho, aby žiadal doklad o nákupe.

Zamestnanec aeroliniek aj s frajerkou sa chystali odletieť na Havaj, keď ich priamo na letisku v San Franciscu zatkli policajti. Po domovej prehliadke u nich našli okrem šiat aj elektroniku a klenoty. Nie všetko patrilo spomenutej žene, takže dvojica zrejme využila chaos, ktorý na letisku vypukol po tragickej havárií Boeingu 777.

Tá si vyžiadala dvoch mŕtvych a desiatky zranených. Lietadlo Boeing 777 spoločnosti Asiana Airlines nezvládlo pristátie, dosadlo na zem ešte pred prahom dráhy a rozlomilo sa.

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu