Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Havárovaný Boeing má ďalšiu obeť: V nemocnici skonalo dievča

Na letisku v San Franciscu sa zrútilo lietadlo s viac ako 300 pasažiermi.
Na letisku v San Franciscu sa zrútilo lietadlo s viac ako 300 pasažiermi. (Zdroj: SITA)

SAN FRANCISCO - Dievča čínskej národnosti sa stalo treťou obeťou nehody lietadla, ktoré havarovalo v kalifornskom San Franciscu v sobotu 6. júla. S odvolaním sa na nemocnicu v San Franciscu a čínske úrady o tom dnes informovala agentúra Reuters.

Podľa vyhlásenia dvoch lekárov všeobecnej nemocnice v kalifornskom San Franciscu bolo dievča bližšie nekonkretizovaného veku od nešťastia v kritickom stave. Národnosť dievčaťa, ktoré svojím zraneniam podľahlo v piatok ráno, spresnil čínsky konzulát v San Franciscu.
      
Pri havárii Boeingu 777 Asiana Airlines zahynuli už predtým dve 16-ročné čínske študentky, pričom zranenia utrpelo ďalších vyše 180 ľudí.
      
Väčšinu zranených prijali práve do sanfranciskej nemocnice, zvyšok záchranári odviezli najmä do nemocnice v Stanforde. Stav ešte dvoch cestujúcich ostáva kritický.
      
Na palube dopravného lietadla bolo 307 ľudí, z toho 16 členov posádky, ako aj 141 Číňanov, 77 Juhokórejčanov, 61 Američanov a jeden Japonec. Stroj absolvoval zhruba desaťhodinový let zo Soulu, ktorý bol zastávkou na ceste zo Šanghaja.
      
Podľa amerického Národného úradu pre bezpečnosť dopravy (NTSB) zostáva ešte veľa nezodpovedaných otázok o incidente. Hoci predstavitelia úradu odmietli špekulovať o príčine nešťastia, väčšina informácií zverejnených NTBS naznačuje, že vyšetrovanie sa zameriava hlavne na chybu pilota.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu