Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Zábava sa skončila nešťastím: Na tancujúcich sa zrútil veľkokapacitný stan

Zo stanu zostali už len trosky
Zo stanu zostali už len trosky (Zdroj: YouTube)

PARÍŽ - Prudký nárazový vietor vytrhol v sobotu večer v centre Joinville-le-Pont, asi 11 km východne od Paríža, zo zaistenia megastan, v ktorom sa v inkriminovanom čase nachádzalo 300-400 tancujúcich ľudí. Konštrukcia, ktorú víchrica najskôr vyzdvihla do výšky, potom dopadla na návštevníkov. Zranených bolo 30 ľudí, šiesti z nich ťažko.

O incidente informovalo dnes internetové vydanie denníka Le Parisien s odvolaním sa na záchranárov zasahujúcich na mieste.

Viaceré francúzske regióny zasiahli v uplynulých dvoch dňoch letné búrky sprevádzané prudkým nárazovým vetrom, po ktorých mali plné ruky práce s odstraňovaním následkov vyčíňania prírody tak hasiči a energetici, ako aj železničiari.

V piatok večer zasiahol blesk lietadlo spoločnosti Air Méditerranée smerujúce do Bejrútu, a to krátko po jeho štarte z Letiska Charla de Gaulla v Paríži-Roissy. Lietadlo typu Airbus A321 sa vrátilo na letisko, kde ho podrobili kontrole a napokon s asi dvojhodinovým oneskorením nabralo kurz smerom na Blízky východ. Ďalší blesk zasiahol v sobotu poštára v Nantes, 46-ročný muž bol v ohrození života.

V noci na sobotu si ťažké zranenia odniesla istá sedemdesiatnička po neobvyklej udalosti v Pauillacu v okolí Bordeaux, kde sa zvonica zrútila na jej neďaleký dom. V samotnom Bordeaux voda zaplavila nielen ulice, ale aj železničnú stanicu a divadlo.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu