Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Detská zábava sa zvrtla v hrôzu: Laura (4) sa dolámala na nafukovacom hrade!

V ten istý deň sa nafukovací hrad s deťmi prevrátil aj v Británii
V ten istý deň sa nafukovací hrad s deťmi prevrátil aj v Británii (Zdroj: news168.co.uk)

DUNAJSKÁ STREDA - Veľkým nešťastím v sobotu skončila zábava na firemnou večierku v Dunajskej Strede, kde sa pod náporom silného vetra prevrátil nafukovací hrad s deťmi. Jedno z nich, malá Laura (4), po drsnom páde na zem skončila dolámaná v nemocnici.

V Dunajskej Strede sa v sobotu konal firemný večierok, ktorý spočiatku prebiehal ako každý iný. Horúce slnko, rodiny s ratolesťami behajúcimi okolo a rôzne zábavné atrakcie. Jednou z nich bol aj nafukovací skákací hrad, na ktorom sa mohli deti naplno vyblázniť. Keď sa však po slnečnom poludní zdvihol silný vietor, zábavu prerušil detský plač.

Na nafukovacej atrakcii sa práve bláznili dve deti, keď nezvládla nápor silného vetra a prevrátila sa. Zo skákacieho hradu doslova vyleteli. Chlapček vyviazol bez zranení, no malá Laura už toľko šťastia nemala. Po tvrdom dopade vyšla spod prevrátenej atrakcie s obrovským plačom.

Doráňanú ju odviezli do jednej z bratislavských nemocníc, kde po vyšetreniach zistili, že má zlomenú kľúčnu kosť. "Dieťa bolo po ošetrení prepustené do domácej starostlivosti," povedala hovorkyňa DFNsP Bratislava Dana Kamenická. Rodičia sú hrozným zážitkom zdrvení a podali už trestné oznámenie. Podľa svedkov nešťastia bol totiž hrad zle ukotvený a zodpovednosť by mala niesť agentúra, ktorá atrakciu na večierku zabezpečovala. Tá sa však doposiaľ k incidentu nevyjadrila.

Oslovili sme však osobu, ktorá má zaobstarávanie podobných atrakcií na večierky na starosti. Ako nám vysvetlila, pri nafukovacej atrakcii, aká sa v Dunajskej Strede prevrátila, by mal byť vždy aspoň jeden zodpovedný dospelý človek, ktorý dozerá na bezpečnosť detí. V prípade silného vetra by ich mal upozorniť, aby z hradu odišli, prípadne si na atrakciu ľahnúť a tak zabrániť jej odfúknutiu.

Prevrátená nafukovacia atrakcia v Británii zranila 6 detí

K podobnému nešťastiu došlo presne v ten istý deň aj v severnom Yorkshire, kde silný vietor niekoľko desiatok metrov unášal nafukovaciu šmykľavku deťmi. V tomto prípade to však skončilo oveľa horšie. V nemocniciach skončilo až šesť detí, ktoré utrpeli rôzne zranenia. Dve z detí nemali ani 5 rokov. Polícia zničenú nafukovačku zabavila a spustila vyšetrovanie. 

Silný vietor v sobotu vyčíňal aj v Británii.
Zobraziť galériu (1)
Silný vietor v sobotu vyčíňal aj v Británii.  (Zdroj: news168.co.uk)

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu