Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Neuveriteľná konšpirácia o smrti princeznej Diany: Odhaľuje, kto je jej vrah!

Princezná Diana Zobraziť galériu (2)
Princezná Diana (Zdroj: SITA)

LONDÝN – Medzi novými informáciami o smrti britskej princeznej Diany, ktoré skúma britská polícia, môže byť aj tvrdenie, že smrť Diany, jej priateľa a ich vodiča spôsobil člen britskej armády. Vyplýva to zo záverov britskej spravodajskej televízie Sky News.

Scotland Yard v sobotu uviedol, že sa zaoberá novými informáciami o úmrtí princeznej, ktorá zahynula v roku 1997 pri dopravnej nehode v Paríži. Podrobnosti ani zdroj ale polícia neuviedla.  Podľa Sky News nové poznatky prišli od rodičov bývalej partnerky nemenovaného niekdajšieho príslušníka armády. Ku Scotland Yardu sa vraj informácie dostali pomerne nedávno. Podľa ďalších tvrdení televízie zahŕňajú aj odkazy na "vec známu ako Dianin denník". 

Podľa webu mirror.co.uk sa tvrdenie objavilo v ručne písanom liste rodičov manželky ostreľovača britskej špeciálnej jednotky, ktorý sa uvádza ako vojak N. Podľa tohto listu sa kedysi vojak N chválil, že "za smrťou princeznej Diany je" britská špeciálna jednotka SAS. 

Princezná Diana zahynula pri autonehode v podjazde parížskeho námestia d'Alma, keď jej vozidlo unikalo pred fotoreportérmi. Spolu s ňou zomrel aj jej priateľ Dodi Al-Fayed a vodič. Francúzski vyšetrovatelia dospeli k záveru, že vodič bol pri náraze do stĺpu pod vplyvom alkoholu, išiel neprimeranou rýchlosťou a nezvládol riadenie. Kritizovali aj dotieravosť motorizovaných reportérov. 

Polícia v sobotňajšom vyhlásení uviedla, že skúma "relevantnosť a dôveryhodnosť" nových informácií, ktoré nedávno dostala. Preskúmanie nových informácií sa však vraj netýka takzvanej operácie Paget, čo bolo vyšetrovanie konšpiračných teórií okolo Dianinej smrti. Britskí vyšetrovatelia s konečnou platnosťou v roku 2006 vylúčili, že by bola obeťou sprisahania. 

Polícia v sobotu zároveň oznámila, že nové vyšetrovanie nerozvíja.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu