Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Vražda krásnej Češky Sáry (†24) v Chicagu: Rodičom stále nevydali telo!

Mŕtve telo mladej Sáry našli v tomto dome Zobraziť galériu (4)
Mŕtve telo mladej Sáry našli v tomto dome (Zdroj: chicagotribune.com, FB)

CHICAGO – Ani po dvoch týždňoch ju nemôžu pochovať. Rodičia Češky Sáry K. (†24), ktorú pred dvoma týždňami surovo dobodal zrejme poľský spolubývajúci v Chicagu, namiesto toho, aby dcére vybavovali dôstojný pohreb, sa už dva týždne naťahujú s tamojším konzulátom, ktorý brzdí vydanie jej tela.

Telo nebohej Sáry leží v márnici už vyše dvoch týždňov a jeho vydanie je stále v nedohľadne. Jej kamaráti za veľkou mlákou sa rozhodli zorganizovať finančnú zbierku, aby mohla byť dievčina spopolnená a v urne poslaná do Českej republiky. Rodičia Sáry s tým súhlasili a napriek tomu, že sa podarilo vyzbierať už takmer 8 tisíc dolárov, prevoz neustále stojí na mŕtvom bode.

Kamaráti z baru, kde Sára pracovala, zorganizovali zbierku
Zobraziť galériu (4)
Kamaráti z baru, kde Sára pracovala, zorganizovali zbierku  (Zdroj: chicagotribune.com, FB)

Môžu za to nezhody na konzuláte, ktorý kamarátky so súhlasom matky žiadali o pomoc. „Obrátili sme sa na konzulát, kde nám úradníčka dobre radila, ako všetko urobiť s prevozom tela. Na jej podnet sme zavolali konzulke, ktorá bola náhodou v Česku. Ta namiesto pomoci ale nechala prepustiť onú úradníčku a mne sa vyhrážala trestným oznámením,“ povedala pre denník Blesk jedna zo Sáriných kamarátok Vlasta.

Nedávno jej vraj volali z márnice, čo bude s telom. Konzulát však vydávanie zastavil a jeho prevoz preto ostáva v nedohľadne. Podivné praktiky konzulátu sa vybral prešetriť do Chicaga aj veľvyslanec Českej republiky v USA Petr Gandalovič. Ich postup tiež preverí Generálna inšpekcia Ministerstva zahraničných vecí ČR.

Vražda krásnej Češky Sáry
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: chicagotribune.com, FB)

Sáru zavraždili v noci z 24. na 25. júna v jej byte v Chicagu. Podľa predbežných informácií ju zrejme usmrtil jej spolubývajúci z Poľska, ktorý hneď na to ušiel z krajiny do Varšavy. Mal ju ubodať a dokonca aj škrtiť, rezné rany mala v oblasti brucha aj hrudi. Chicagská polícia brutálnu vraždu naďalej vyšetruje.

Mŕtve telo mladej Sáry našli v tomto dome
Zobraziť galériu (4)
Mŕtve telo mladej Sáry našli v tomto dome  (Zdroj: chicagotribune.com, FB)

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu