Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

V USA brutálne zavraždili mladú Češku (†24): Škrtenie a bodné rany!

V Chicagu brutálne zavraždili mladú Češku. Zobraziť galériu (2)
V Chicagu brutálne zavraždili mladú Češku. (Zdroj: Facebook)

CHICAGO – V americkom Chicagu bola v noci z 24. na 25. júna zavraždená česká občianka (†24). Zatiaľ neznámy páchateľ ju v jej byte dobodal, zrejme ju aj škrtil.

Vážnym zraneniam podľahla na mieste činu. Potvrdila to hovorkyňa českého ministerstva zahraničia Johana Grohová. Vražda výrazne zasiahla českú komunitu v Chicagu a viedla aj k nezhodám na miestnom generálnom konzuláte ČR. Do mesta preto plánuje prísť 24. júla český veľvyslanec Petr Gandalovič, aby situáciu upokojil.

Chicagská polícia trestný čin aj naďalej vyšetruje, uviedla Grohová. Mladá žena utrpela smrteľné bodné zranenia v oblasti brucha a hrudníka. Vzhľadom k prebiehajúcemu vyšetrovaniu policajti neprezradia žiadne ďalšie podrobnosti.

Podnik, v ktorom pracovala, sa takto snaží vyzbierať peniaze potrebné na pohreb.
Zobraziť galériu (2)
Podnik, v ktorom pracovala, sa takto snaží vyzbierať peniaze potrebné na pohreb.  (Zdroj: Facebook)

Prípadom sa okamžite začal zaoberať miestny generálny konzulát. Došlo tu však k určitým sporom a následne bol ukončený pracovný pomer s jednou zo zamestnankýň konzulátu. Ako vysvetľuje hovorca ministerstva zahraničia, so ženou bol ukončený pracovný pomer kvôli hrubému porušeniu pracovnej disciplíny. "Podľa konzulátu poskytovala určité informácie, k čomu nemala oprávnenie," povedala Grohová. Zároveň údajne mylne informovala ohľadom identifikácie obete a jej pohrebu.

Toto prepustenie ale vyvolalo vlnu nevôle v českej komunite v Chicagu a niekoľko ľudí si na postup generálneho konzulátu v celom prípade sťažuje u generálnej inšpekcie ministerstva zahraničia. "Prípad vyšetrujeme a snažíme sa zistiť, k čomu na konzuláte došlo a ako tam prebiehala komunikácia medzi jednotlivými ľuďmi," dodala Grohová.

"Tragická smrť dievčaťa musí byť riadne vyšetrená a vrah musí byť potrestaný. O vývoji vyšetrovania sa hodlám osobne informovať u chicagskej polície," uviedol český veľvyslanec v USA Petr Gandalovič. Ako dodal, pokiaľ ide o postup generálneho konzulátu v súvislosti s prípadom, prebieha jeho vyšetrovanie, ktorého výsledok nemožno predvídať.

"Počas diskusie o tomto prípade sa objavuje celý rad tém, ako by bolo možné zlepšiť spoluprácu medzi generálnym konzulátom Chicago a českou komunitou. Myslím, že by bolo správne, aby sme si o týchto veciach všetci otvorene pohovorili," dodal veľvyslanec v odkaze českým občanom s tým, že do mesta príde 24. júla a má v pláne sa stretnúť ako s miestnymi Čechmi, tak aj s tamojšou generálnou konzulkou.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu