Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Za tragické vykoľajenie vlaku pri Paríži môže chybná výhybka

Vykoľajenie vlaku asi spôsobila chybnú výhybka
Vykoľajenie vlaku asi spôsobila chybnú výhybka (Zdroj: SITA)

PARÍŽ - Vykoľajenie vlaku na predmestí Paríža, ktoré si v piatok vyžiadalo šesť obetí na životoch a desiatky zranených, s najväčšou pravdepodobnosťou spôsobila chybná výhybka.

V sobotu o tom informovala štátna železničná spoločnosť SNCF. Šéf SNCF pre infraštruktúru Pierre Izard povedal, že sa odlomila kovová svorka, ktorá spája koľajnice vo výhybke. Kolesá tak nemohli pokračovať v normálnej jazde a vlak sa vykoľajil. Spoločnosť už nariadila inšpekciu asi 5000 podobných súčiastok po celom Francúzsku.

Rýchlik smerujúci z Paríža do mesta Limoges v stredozápadnej časti Francúzska sa vykoľajil vo vysokej rýchlosti počas prechádzania stanicou Bretigny-sur-Orge ležiacou približne 30 kilometrov južne od parížskeho centra. Mimo koľaje skončilo šesť vozňov súpravy, pričom ako prvé sa vykoľajili tretí a štvrtý vozeň. Vlak sa údajne roztrhol na dve časti a viaceré vykoľajené vozne sa po náraze do nástupíšť prevrátili na bok. Vlaky bežne stanicou prechádzajú v rýchlosti okolo 150 kilometrov za hodinu.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu