Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Sokovi vrazil nôž do chrbta: Zabil by som pre teba, napísal potom expriateľke!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: www.sundayworld.com)

OLOMOUC - Stroskotaná láska dvoch mladých ľudí mohla skončiť tragédiou. Michal (28) z českého Olomouca nedokázal prehrýzť rozchod s priateľkou a už vôbec nie fakt, že si našla nového partnera. V septembri minulého roka ho bodol nožom do chrbta, ušiel a krátko na to napísal bývalej láske mrazivú SMS.

Michala v stredu priamo z vyšetrovacej väzby na súd priviedla ozbrojená eskorta. Pôvodne bol krvavý útok riešený ako ťažké ublíženie na zdraví, je však možné, že bude prekvalifikovaný na pokus o vraždu. Ohrdnutý mladík totiž sokovi v láske pri bodnutí nožom spôsobil život ohrozujúce zranenia, poškodil mu miechu a na dve tretiny tela ochrnul.

Mladík však odmieta, že by chcel vraždiť. "Nebol to pokus o vraždu. Zabiť som ho nechcel, len som mu chcel spôsobiť nejaké väčšie zranenia," povedal pred súdom. Svoje správanie ospravedlňoval tým, že v čase útoku zažíval ťažké obdobie v osobnom aj pracovnom živote.

Priateľka mu v osudný deň definitívne potvrdila, že sa s ním rozchádza a prezradila mu, že večer čaká návštevu. Michal bol z rozchodu zdrvený a zamýšľal sa nad samovraždou, keď v noci uvidel jeho priateľku vo vrúcnom objatí s novým partnerom. V tej chvíli mu praskli nervy. "Privítali sa, smiali, bozkávali. Ja som to nevydržal a vybuchol som. Rozbehol som sa k nim a potom som sa zahnal pravačkou, v ktorej som držal nôž. Trafil som ho ale nešťastne," opísal útok na soka.

Neskôr zistil, že rovesník, ktorému vrazil nôž do chrbta, bol vlastne jeho spolupracovníkom v bývalom zamestnaní. Ten sa vraj pred Michalovým rýchlym konaním nestihol ani brániť. Keď sa na ňom mladík vybúril a ušiel, ostal v krvi ležať na zemi. Odo dňa, kedy takmer prišiel o život podstúpil množstvo operácií a donedávna sa pohyboval len na vozíku. Dve tretiny tela má necitlivé a berie lieky na bolesť.

Na mrazivé chvíle tesne po útoku si na súde pospomínala aj Michalova expriateľka. "Poslal mi textovku a napísal do nej vetu "Zabil by som pre teba"," povedala. Michala na úteku zadržal náhodný okoloidúci, ktorému sa stihol pochváliť, že "práve niekoho zabil a nech naňho nehovorí". Zabránil mu, aby skočil z mosta a počkal na políciu. Mladíkovi hrozí až 18 rokov za mrežami. O jeho osude by sa malo rozhodnúť na nasledujúcom pojednávaní.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu