Pondelok20. máj 2024, meniny má Bernard, zajtra Zina

Krásna turistka (†23) vypila gin s metanolom: Oslepla a zomrela

Chezney Emmonsová milovala život Zobraziť galériu (2)
Chezney Emmonsová milovala život (Zdroj: internet)

LONDÝN - Mladá britská turistka zomrela po tom, ako vypila gin, ktorý si zakúpila v Indonézii. Obsahoval totiž jedovatý metanol, ktorý minulý rok zabil niekoľko desiatok ľudí aj v susednom Česku. Jej rodičia teraz žiadajú, aby bol predajca alkoholu potrestaný.

Dvadsaťtriročná Cheznye Emmonsová z anglického grófstva Essex sa pred časom vydala so svojím priateľom Joeom na cestu po Ázii. Koncom apríla si v miestnom obchode kúpila gin. Na druhý deň ráno sa necítila dobre a keď postupne začala strácať zrak, bolo jasné, že nejde len o "opicu".

Chezney a Jo sa vybrali precestovať Áziu
Zobraziť galériu (2)
Chezney a Jo sa vybrali precestovať Áziu  (Zdroj: internet)

Spolu s priateľom zašli na najbližšiu kliniku, ktorá bola vzdialená niekoľko hodín chôdze. Stav dievčiny sa neustále zhoršoval a v nemocnici ju preto uviedli do umelého spánku. Keď lekári rodičom, ktorí prileteli za ňou, oznámili, že pre ich dcéru už nemôžu nič urobiť, boli zdrvení. O niekoľko dní neskôr dali súhlas na vypnutie prístrojov, ktoré udržiavali Cheznye pri živote, informoval portál metro.co.uk

"Sme v šoku, stále tomu nemôžeme uveriť," povedal brat nebohej Michael. "Pokiaľ vieme, obchod, v ktorom si sestra kúpila alkohol, zavreli. Prípad už rieši miestna polícia aj britská ambasáda. Dúfam, že ho nezametú pod koberec, ako sa to občas stáva," dodal.

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu