Sobota25. máj 2024, meniny má Urban, zajtra Dušan

Kolaps bangladéšskej textilky má už cez tisíc mŕtvych, vyťahujú ďalšie telá

Bangladéšska tragédia narástla do obrovských rozmerov Zobraziť galériu (8)
Bangladéšska tragédia narástla do obrovských rozmerov (Zdroj: SITA)

DHÁKA - Počet obetí zrútenej budovy s odevnými továrňami pri bangladéšskom hlavnom meste Dháha už presiahol 1000. Záchranári pritom stále vyťahujú z trosiek ďalšie telá, hoci od katastrofy uplynuli dva týždne. Informovala o tom dnes tlačová agentúra AP.

Predstavitelia v Bangladéši uviedli dnes ráno, že zo sutín osemposchodovej budovy zatiaľ vytiahli 1021 tiel.

Bangladéšske úrady od katastrofy, ktorá sa stala pred dvoma týždňami, v krajine z bezpečnostných dôvodov uzavreli 18 textilných tovární. "Sedemnásť tovární bolo zatvorených v metropole Dháka a jedna v druhom najväčšom bangladéšskom meste Čitágáone," oznámilo dnes ministerstvo textilného priemyslu.

Bangladéšska tragédia narástla do
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: SITA)

Množstvo obetí dháckého nešťastia znova stúplo, keď v noci na dnes našli v sutinách objektu desiatky ďalších tiel. Budova s textilnými dielňami sa zrútila 24. apríla. V súvislosti s nešťastím bolo zatiaľ zadržaných deväť osôb, vrátane majiteľa budovy. Ak ich súd uzná vinnými z vrážd či masového zabitia, hrozí im trest smrti.

Bangladéšska tragédia narástla do
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: SITA)

Vyšlo najavo, že pôvodne päťposchodová stavba nebola navrhnutá pre ťažké priemyselné stroje ani pre tri ďalšie podlažia. Majitelia ich k nej pridali dodatočne. V komplexe boli aj obrie generátory, ktoré pracovníci zapli tesne pred zrútením budovy.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu