Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Ďalšia tragédia zrútenej budovy: V Rwande trosky pochovali najmenej 30 ľudí!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

KIGALI – V troskách štvorposchodovej rozostavanej budovy, ktorá sa v utorok popoludní zrútila na východe Rwandy, prišlo o život najmenej šesť ľudí a desiatky ďalších utrpeli zranenia. Oznámila to dnes rwandská polícia, podľa ktorej pátranie po preživších pokračuje s pomocou armády.

Hovorca polície Christophe Semuhungu povedal, že zranených bolo najmenej 30 robotníkov pracujúcich na stavbe. Väčšine z nich ošetrili drobné zranenia v neďalekej nemocnici, ale niektorí sú vo veľmi vážnom stave. Podľa jeho slov na stavbe pracovalo asi 45 robotníkov, je však nepravdepodobné, že by všetci boli v práci, keď sa budova zrútila.

V uplynulých rokoch dochádzalo relatívne často k pádom budov vo východnej a strednej Afrike, pretože developeri obchádzajú predpisy, aby znížili náklady. V marci zahynulo v Tanzánii v troskách budovy najmenej 30 ľudí.

K vôbec najväčšej podobnej tragédii v histórii došlo tento rok na konci apríla v Bangladéši. Na predmestí bangladéšskej metropoly Dháky sa zrútil osemposchodový komplex, kde pracovali tisíce ľudí v piatich textilných továrňach. Pri nešťastí zahynulo podľa posledných údajov 1127 ľudí.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu