Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

USA: Ukrajina je najväčší porušovateľ autorských práv!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

MOSKVA/ WASHINGTON - Spojené štáty označili Ukrajinu za najväčšieho porušovateľa autorských práv na svete. Vyplýva to zo správy Amerického úradu pre obchodné zastúpenie (USTR), o ktorej dnes informovala agentúra RIA Novosti.

Vo výročnej správe bola Ukrajina označená za "prioritnú zahraničnú krajinu", čo je v zozname USTR najvyššia kategória z pohľadu porušovania intelektuálneho vlastníctva.

Podľa USTR Ukrajine chýba prehľadný systém vyberania  licenčných poplatkov, jej štátne úrady používajú nelegálny softvér, pričom v tejto postsovietskej republike neexistuje účinná stratégia boja proti internetovému pirátstvu.

Kategória "prioritnej zahraničnej krajiny" nebola v zozname USTR obsadená od roku 2006. Kyjevu už tento nelichotivý status patril v rokoch 2001-2005, v dôsledku čoho prišiel o obchodné výhody, ktoré USA poskytujú rozvojovým krajinám.

Okrem Ukrajiny sú na zozname krajín, ktoré USTR monitoruje kvôli porušovaniu autorských práv, aj Alžírsko, Argentína, Čile, Čína, India, Indonézia, Pakistan, Rusko, Thajsko a Venezuela.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu