Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

V Rusku opäť horelo v psychiatrickej liečebni: Žena si podpálila vlastnú posteľ

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Youtube/PEH)

MOSKVA - Požiar, ktorý dnes ráno vypukol na psychiatrickej klinike v Tambovskej oblasti na západe Ruska, si vyžiadal jednu obeť. Agentúra RIA Novosti citovala hovorcu ministerstva pre mimoriadne situácie, ktorý uviedol, že išlo o ženu.

"Podľa predbežných informácií jedna z pacientok fajčila vo svojej posteli. Posteľ sa chytila a žena sa udusila. Ostatní pacienti a personál - dovedna 52 ľudí - boli evakuovaní," spresnil hovorca. Oheň úplne zničil celú jednu izbu nemocničného zariadenia. Išlo v poradí už o druhý požiar v psychiatrickej liečebni v Rusku v priebehu jedného týždňa.

Minulý piatok pri požiari v psychiatrickej liečebni v mestečku Ramenskij, severne od Moskvy, zomrelo 38 ľudí. Po tejto tragédii v Moskovskej oblasti ruský prezident Vladimir Putin vyzval na prijímanie dôkladnejších a dôslednejších protipožiarnych opatrení v nemocniciach v celej krajine.

Ministerka zdravotníctva Veronika Skvorcovová prisľúbila, že jej rezort do 1. júna tohto roka vykoná inšpekčné prehliadky vo všetkých psychiatrických zariadeniach.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu