Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Strecha rodinného domu sa vznietila po zásahu bleskom: Požiarnici bojujú s ohňom

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Jupiterimages)

LIČARTOVCE – Prešovskí hasiči už takmer hodinu likvidujú požiar rodinného domu v Ličartovciach v okrese Prešov. Potvrdil operačný dôstojník Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Prešove Peter Kubík.

Spresnil, že hlásenie o požiari dostali krátko po 17. hodine. Podľa očitých svedkov údajne počas búrky strechu starého rodinného domu zasiahol blesk. Na pôjde bolo vraj uskladnené seno, čo pravdepodobne zapríčinilo aj rýchlejšie šírenie ohňa. Hasiči už požiar lokalizovali a momentálne sa púšťajú do rozoberania zvyškov konštrukcie zhorenej strechy, aby mohli dohasiť prípadné skryté ohniská.

Doplnil, že na likvidácii požiaru sa podieľa osem hasičov z Okresného riaditeľstva HaZZ v Prešove s dvoma vozidlami a ďalší dobrovoľní hasiči. Presná príčina vzniku požiaru bude známe po ukončení zisťovania. Predbežné škody vzhľadom na stále prebiehajúci zásah ešte neodhadli, zranenia osôb hasiči do 18. hodiny nemali hlásené.

Kubík doplnil, že počas búrky, ktorá sa podvečer prehnala nad niektorými regiónmi Prešovského kraja, museli hasiči v štyroch prípadoch absolvovať výjazd k spadnutým stromom. Väčšinou však išlo o menej frekventované cesty.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu