Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Spoveď exfrajerky (24) atentátnika z Bostonu: Menil sa mi pred očami

Nadine Ascencaová Zobraziť galériu (9)
Nadine Ascencaová (Zdroj: themuslimissue.wordpress.com)

LONDÝN - Bombový atentát v Bostone, ktorý mali na svedomí dvaja bratia z Čečenska, otriasol celým svetom. Pred pár dňami sa rozhodla prehovoriť bývalá priateľka jedného z nich, aby prezradila, ako z nej chcel spraviť moslimskú fanatičku, ktorá by nenávidela Ameriku tak, ako on.

Keď mala Nadine Ascencaová sedemnásť rokov, bezhlavo sa zamilovala do mladého boxera Tamerlana Carnajeva. Už vtedy bol celým svojím telom i dušou oddaný islamu. Lenže táto oddanosť sa postupne menila na chorobnú posadnutosť. V rozhovore pre britský denník The Sun opísala, aké to bolo chodiť s budúcim vrahom troch ľudí.

"Nútil ma robiť veci, ktoré mi boli proti srsti. Musela som nosiť moslimskú šatku hidžáb a modliť sa k Alahovi. Keď som ho neposlúchla, sfackoval ma," hovorí krásna Nadine, ktorá uvažovala o tom, že konvertuje. Hoci vedela, že je to šialené, pre svoju lásku bola schopná urobiť všetko. Bála sa totiž, že keď sa mu vzoprie, opustí ju.

Brunetka sa svojmu partnerovi oddala celá. Ako priznala, prišla s ním o panenstvo. "Hovoril, že ma miluje. Veľmi mu imponovalo, že som bola nepoškvrnená inými mužmi," pokračuje.

Nadine strávila s Carnajevom tri roky. Za ten čas videla, ako sa mení z tínedžera, ktorý hojne navštevoval večierky a fajčil marihuanu, na násilného extrémistu. V jednu chvíľu bol normálny, zábavný, mladý chalan, ktorý miloval box, krátko nato sa modlil štyrikrát denne, pozeral moslimské videá a rozprával absolútne nezmysly.

Spoveď exfrajerky (24) atentátnika
Zobraziť galériu (9)
 (Zdroj: johanneshirn.photoshelter.com)

"Snažil sa ma oblbnúť a vymyť mi mozog. Spojené štáty nenávidel z celého srdca a chcel, aby som to tak cítila aj ja," spomína Ascencaová na obdobie, na ktoré by najradšej zabudla. Tamerlan jej okrem iného zakazoval sledovať televíziu a počúvať rádio. Podľa neho to boli diela satana, ktorý sa týmto spôsobom chcel dostať ľuďom pod kožu.

A atentátnik zašiel ešte ďalej. V snahe úplne sa podmaniť svojmu náboženstvu prestal so svojou priateľkou intímne žiť, pretože neboli manželmi. Prikazoval jej, čo má nosiť a čo naopak nesmie. Raz na ňu dokonca fyzicky zaútočil, kvôli čomu strávil jednu noc v cele.

Koniec trojročného vzťahu dvojice nastal po tom, ako Nadine zistila, že Tamerlan sa vída s inou ženou. Vtedy ju to psychicky položilo, dnes je za to naopak nesmierne vďačná. Na svojho bývalého si od rozchodu sotva spomenula. Až do 19. apríla, kedy na jej dvere zaklopali ľudia z FBI. "Keď mi povedali, že je mŕtvy, vôbec som neplakala. Viac ma prekvapilo, že bol do útoku zapojený aj jeho brat Džochar. Bol to milý chlapec, nikdy by som to na neho nepovedala," uzatvára Ascencaová.

Bombový útok na bostonskom maratóne, ktorý sa odohral 15. apríla, si vyžiadal tri obete a približne 264 ľudí utrpelo zranenia. Podľa vyšetrovateľov ho spáchali bratia z Čečenska - Tamerlan a Džochar Carnajevovci, ktorí do USA spolu s rodičmi emigrovali v roku 2002. Tamerlana (†26) o štyri dni neskôr zastrelila počas naháňačky americká polícia. Džochara (19) deň nato postrelila do krku. Momentálne je hospitalizovaný v bostonskej nemocnici. Vládne služby sa snažia zistiť motív ich činu.

 

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu