Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

FBI navštívila dom manželky podozrivého útočníka z Bostonu

Tamerlan Carnajev
Tamerlan Carnajev (Zdroj: SITA)

NORTH KINGSTOWN - Agenti FBI vyšetrujúci bombové útoky na Bostonskom maratóne navštívili v pondelok v štáte Rhode Island dom príbuzných podozrivého Tamerlana Carnajeva z manželkinej strany. Agenti z domu odniesli niekoľko tašiek, informovala agentúra AP.

Podľa televíznej stanice CNN najmenej jedna taška bola označená ako vzorky DNA. Hovorca FBI Jason Pack potvrdil, že agenti boli v dome rodičov Katherine Russellovej v North Kingstowne. Russellová je vdova po Carnajevovi a v dome žije.

Podľa vyhlásenia jej právneho zástupcu Amata DeLucu robí všetko, čo môže, aby pomohla pri vyšetrovaní. Americká polícia tvrdí, že bratia Tamerlan a Džochar Carnajevovci 15. apríla umiestnili a odpálili bomby vyrobené z dvoch tlakových hrncov pri cieľovej rovinke na Bostonskom maratóne. Zabili troch ľudí a zranili 264 ďalších osôb.

Tamerlan Carnajev (26) zahynul o štyri dni pri prestrelke s políciou a zraneného Džochara Carnajeva (19) zatkli po bezprecedentnom policajnom pátraní.      Džochara Carnajeva obžalovali z použitia zbrane hromadného ničenia a zo zákerného ničenia majetku, ktoré vyústilo do smrti ľudí.

Tím obhajcov zastupujúcich Džochara Carnajeva sa v pondelok posilnil o úspešnú právničku Judy Clarkovú, ktorá pomáha svojim klientom vyhnúť sa trestu smrti. V minulosti sa jej podarilo dosiahnuť doživotný trest pre niekoľkých známych páchateľov vrátane Unabombera.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu