Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Carnajeva bude hájiť táto prominentná právnička!

Judy Clarke Zobraziť galériu (2)
Judy Clarke (Zdroj: SITA)

BOSTON - Hlavného podozrivého z útokov na maratóne v Bostone bude obhajovať prominentná právnička Judy Clarková, ktorá už v uplynulých rokoch zastupovala obvinených v mediálne ostro sledovaných prípadoch. Vyplýva to zo súdnych dokumentov.

Clarková obhajovala napríklad Jareda Loughnera, ktorý počas krvavého vyčíňania v Arizone zastrelil šesť ľudí a postrelil americkú kongresmanku Gabrielle Giffordsovú, pričom bol ušetrený trestu smrti. Pripojí sa k ďalším trom skúseným federálnym obhajcom vrátane elitnej Miriam Conradovej, ktorých už súd 19- ročnému Džocharovi Carnajevovi pridelil. Ich hlavnou snahou bude zabrániť trestu smrti, ktorý ich mandantovi hrozí.

Bratia Carnajevovci sú podozriví zo spáchania útokov v Bostone, pri ktorých pred dvoma týždňami zahynuli traja ľudia a ďalších 264 utrpelo zranenia. Mladšieho Džochara obvinili z použitia zbrane hromadného ničenia a v prípade usvedčenia môže čeliť trestu smrti.

Mladík sa medzičasom vyšetrovateľom priznal, že ich činy boli motivované pomstou za americkú vojnu v Iraku a Afganistane. Americká prokuratúra už stanovila aj termín prvého pojednávania, ktoré by sa malo uskutočniť 30. mája v Bostone. Džochar sa momentálne v nemocnici zotavuje zo strelných zranení.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu