Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

David natáčal v mieste bostonského výbuchu: Prehovoril, čo sa dialo!

Peklo v Bostone Zobraziť galériu (9)
Peklo v Bostone (Zdroj: SITA)

BOSTON - Svetom otriasla ďalšia šokujúca udalosť. V pondelok na maratóne v americkom Bostone došlo k bombovému útoku. Dve umiestnené nálože tam zabili troch ľudí a desiatky ďalších zranili. Očití svedkovia tragédie hovoria o chvíľach, na ktoré nezabudnú do konca života.

Neďaleko explózie sa nachádzal aj reportér denníka Boston Globe, David Abel. Pre britskú spravodajskú televíziu BBC opísal hrôzu, ktorú videl na vlastné oči. "Stál som v cieľovej rovinke a natáčal bežcov, ako dobiehajú posledné metre. Vtom sa ozval silný výbuch a okolie zahalil dym."

Najmenej troch mŕtvych a
Zobraziť galériu (9)
 (Zdroj: SITA)

Keď sa rozplynul, Davidovi sa naskytol strašný pohľad. "Na ceste ležali zakrvavení ľudia. Mali odtrhnuté končatiny a v očiach prázdno," hovorí o momentoch, ktoré bude mať ešte dlho pred očami.

Pri explóziách na Bostonskom
Zobraziť galériu (9)
 (Zdroj: SITA)

Okamžite vraj vedel, že o teroristický útok. "Všetko bolo dopredu pripravené. Bomby boli umiestnené pri cieli, čiže na mieste, kde sa počas maratónu zhromažďuje najviac ľudí. Stojí tam vždy veľa novinárov a príbuzných účastníkov behu, takže zámer bol jasný."

Bombový útok na maratóne v Bostone si doteraz vyžiadal tri obete vrátane osemročného chlapca a 144 zranených, z ktorých sú najmenej sedemnásti v kritickom stave. Americké bezpečnostné služby zatiaľ nevedia, kto je páchateľom. Vyšetrovania sa už chopilo FBI aj CIA.

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu