Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Bomba im v okamihu zmenila život: Príbeh zmrzačených účastníkov bostonského maratónu!

Synovia Liz prišli o nohy Zobraziť galériu (8)
Synovia Liz prišli o nohy

BOSTON - Nikto by si pred pondelňajším maratónom v Bostone určite ani v tom najhoršom sne nepomyslel, ako tragicky sa skončí. Mnohí bežci mali to šťastie, že v čase explózie náloží boli ešte ďaleko od cieľa, tí zdatnejší však na svoju rýchlosť paradoxne doplatili. A aj niektorí diváci.

Liz Nordenová sa v pondelok poobede práve vracala domov z nákupu, keď jej zazvonil telefón. "Mami, som vážne zranený, mám popálené nohy," ozvalo sa v mobile. Tridsaťjedenročný syn ešte stihol matke oznámiť, kam ho vezú.

Na maratóne s ním bol aj brat, s ktorým sa išli ako diváci spolu pozrieť na kamaráta. Údajne stáli vedľa osemročného chlapca, ktorý prišiel pri bombovom útoku o život. Obaja utrpeli devastačné poranenia končatín, ktoré im lekári museli pod kolenom amputovať.

Liz táto správa úplne zložila. "Je mi z toho doslova fyzicky zle. Moji synovia sú zmrzačení do konca života. Ako mohol niekto niečo také vykonať?," povedala reportérovi z denníka Boston Globe.

Liz čaká so strýkom svojich synov Jimom Caseym pred nemocnicou
Zobraziť galériu (8)
Liz čaká so strýkom svojich synov Jimom Caseym pred nemocnicou  (Zdroj: boston globe)

Hrôzostrašné chvíle prežívala aj Mary Koppenhefferová. Tragédii unikla len o vlások. Keď zaznel výbuch, bola menej ako kilometer pred cieľom. Bežala pomalšie než zvyčajne, čo ju v tej chvíli dosť mrzelo. Teraz je za to naopak nesmierne vďačná, pretože slabšia kondička jej zrejme zachránila život.

Pred pretekmi sa dohodla so synom, že sa stretnú v cieli. Mladík zatiaľ trávil čas na deviatom poschodí neďalekého hotela Lennox. Po odpálení náloží nastala veľká panika, hostí evakuvali a Mary svojho syna dlho nemohla nájsť. Po hodine sa však navzájom vypátrali. "Už nikdy mi nebude vadiť, že bežím pomaly," povedala.

Bombový útok na maratóne v Bostone si doteraz vyžiadal tri obete vrátane osemročného chlapca a 144 zranených, z ktorých sú najmenej sedemnásti v kritickom stave. Americké bezpečnostné služby už v tejto súvislosti zatkli muža zo Saudskej Arábie.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu