Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Košické súdy evakuovali zbytočne, anonym nahlásil fiktívnu bombu

Ilustračné foto
Ilustračné foto

KOŠICE - Evakuáciu budovy krajského súdu a okresných súdov v Košiciach si dnes ráno vyžiadalo anonymné oznámenie, že v objekte vybuchne bomba. Z priestorov evakuovali sudcov, zamestnancov a účastníkov súdnych konaní.

"Mužský hlas okolo 8.30 h telefonicky oznámil na linku 158, že na súde vybuchne bomba. Na miesto boli okamžite vyslané policajné hliadky i psovodi so služobnými psami na vyhľadávanie výbušnín. Pyrotechnická prehliadka bola ukončená o 11.00 h s negatívnym výsledkom," uviedla košická krajská policajná hovorkyňa Jana Mésarová.

Policajný vyšetrovateľ v tejto súvislosti začal trestné stíhanie pre prečin šírenia poplašnej správy s trestnou sadzbou na jeden až päť rokov. Polícia po páchateľovi intenzívne pátra. Polícia upozorňuje, že šírením poplašnej správy sa páchateľ dopúšťa trestného činu, ako aj zavádzania vyslaných záchranných zložiek. "Včasným privolaným pomoci prostredníctvom tiesňového čísla 158 dochádza k záchrane ľudských životov, ochrane zdravia a majetku občanov. Práve preto je dôležité, aby ľudia toto číslo nezneužívali," zdôraznila Mésarová.

Pôvodne sa malo dnes na okresnom súde Košice I konať pojednávanie v prípade klávesistu skupiny Elán Ľubomíra H., obžalovaného z tunelovania nebankového subjektu Sporoinvest. Pre práceneschopnosť obhajkyne obvineného pojednávanie odložili. Anonymné telefónne hlásenia o údajných bombách na košických súdoch sa opakujú. Stalo sa tak 17. apríla, 6. marca či 27. februára.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu