Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Zamestnanec armády zomrel po streľbe na vojenskej základni Fort Knox

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

LOUISVILLE - Civilný zamestnanec americkej armády dnes zahynul po streľbe na parkovisku na vojenskej základni Fort Knox v štáte Kentucky. Oznámilo to ministerstvo obrany v správe, na ktorú sa odvolávali tlačové agentúry AP a Reuters.

Obeťou streľby sa stal zamestnanec na veliteľstve útvaru pre ľudské zdroje. K streľbe došlo pred jeho budovou. Muž bol vyhlásený za mŕtveho v nemocnici v Kentucky. Jeho totožnosť armáda neoznámila vzhľadom na to, že musí upovedomiť rodinu.

Vojenské úrady "vyšetrujú súkromný incident a nie náhodný násilný čin". Hovorkyňa základne Fort Knox uviedla, že tam stále platí zvýšená bezpečnostná pohotovosť a pri vyšetrovaní pomáha americký Federálny vyšetrovací úrad (FBI). Incident si z bezpečnostných dôvodov vynútil okamžité uzatvorenie miesta.

Podľa predchádzajúcich správ predstavitelia základne Fort Knox požiadali políciu z okolitých oblastí, aby pátrala po vysokom černochovi idúcom v stredne veľkom štvordverovom hnedom aute s jemne sfarbenými sklami na oknách, ktorý veľkou rýchlosťou odišiel zo základne.

Vo Fort Knox, neďaleko Louisville, sa nachádza vyše 40.000 amerických vojakov, rodinných príslušníkov a civilných zamestnancov. Miestne médiá vo februári informovali, že vojak a jeho manželka podľahli doma na základni strelným zraneniam, čo bol podľa armády dôsledok domácej hádky. K najnovšiemu incidentu došlo necelé dva týždne po tom, čo americký vojak zastrelil dvoch kolegov na námornej základni v Quanticu v štáte Virgínia, potom si vzal život.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu