Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Streľba v centre Belgorodu má už šesť obetí, vrátane dvoch školáčok

Neznámy páchateľ zastrelil päť ľudí v Belgorode
Neznámy páchateľ zastrelil päť ľudí v Belgorode (Zdroj: vesti.ru)

MOSKVA - Na šesť sa zvýšil počet obetí dnešnej streľby v západoruskom meste Belgorod, neďaleko rusko-ukrajinskej štátnej hranice, kde vraždil 31-ročný ozbrojenec, ktorý sa iba krátko pred činom dostal z väzenia na slobodu. Jedna zo zranených osôb zomrela po prevoze do nemocnice.

Obeťami krviprelievania sa stali dve školáčky vo veku 14 a 16 rokov, ako aj štyria muži. Informovali o tom ruské médiá s odvolaním sa na policajné zdroje.

Podľa nich páchateľ, ktorý bol za mrežami pre majetkovú trestnú činnosť, prepadol v centre Belgorodu obchod a následne začal paľbu. Medzi obeťami sú tak zamestnanci prepadnutej predajne, jej návštevník, ako aj náhodný chodec.

Polícia, ktorá neodkladne začala pátranie po strelcovi a lokalizovala ho za pomoci evidenčného čísla pri čine použitého vozidla jeho otca, ho medzičasom obkľúčila, správy o zadržaní dôvodne podozrivého však dementovala.

Vedenie mesta, v ktorom žije viac ako 400.000 ľudí, vyhlásilo na utorok deň smútku a prisľúbilo pomoc pozostalým po obetiach. O tragédii bol informovaný aj prezident Ruskej federácie Vladimir Putin, potvrdil pre ruské médiá jeho hovorca Dmitrij Peskov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu