Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Masakra v Srbsku: Tento muž zabil šesť žien, šesť mužov a dieťa!

Masakra pri Mladenovci si vyžiadala 13 obetí Zobraziť galériu (9)
Masakra pri Mladenovci si vyžiadala 13 obetí (Zdroj: jutarnji.hr)

BELEHRAD - Až 13 ľudí zabil dnes v ranných hodinách 60-ročný muž v dedine Velika Ivanča pri srbskom meste Mladenovac zhruba 50 kilometrov južne od Belehradu. Medzi obeťami je šesť mužov, šesť žien a jedno dvojročné dieťa, informoval belehradský denník Blic na svojej webovej stránke.

Ljubiša Bogdanovič podľa svedkov z miesta zločinu najprv doma zabil svojho syna a matku. Následne sa vybral k piatim domom susedov, kde postupne postrieľal ich ešte spiacich obyvateľov. V jednom z nich zastrelil mladý manželský pár a ich dvojročného syna. Dvanásť ľudí zahynulo na mieste masakry. Obete páchateľa boli väčšinou jeho najbližší príbuzní, píše belehradský denník Kurir. Polícia uviedla, že všetkým obetiam strieľal do hlavy pištoľou typu CZ 88.

Až 13 ľudí zabil
Zobraziť galériu (9)
 (Zdroj: SITA)

Podľa strelcových susedov došlo k masakre zhruba o 04.30 h. Polícia po streľbe uzavrela prístup k domom, kde bývali obete. Políciu o krviprelievaní informovala manželka páchateľa, tú však po príchode domov Bogdanovič postrelil ešte v čase, keď telefonicky hovorila s policajtom. Vo chvíli, keď pred jeho dom prišli policajné autá, obrátil zbraň aj proti sebe. Páchateľ i jeho manželka sú v kritickom stave. Podľa mediálnych informácií mu po prevoze do nemocnice z vreciek na oblečení vypadávala munícia.

Až 13 ľudí zabil
Zobraziť galériu (9)
 (Zdroj: SITA)

Muž bol podľa výpovedí obyvateľov dediny pokojnej povahy. Miestne policajné zdroje informovali, že strelec pochádzal z usporiadanej rodiny, v trestnom registri nemal záznam a zbraň mal v legálnej držbe od roku 1981. Neexistujú záznamy o tom, že by trpel nejakou formou psychickej choroby.

Až 13 ľudí zabil
Zobraziť galériu (9)
 (Zdroj: SITA)

V 90. rokoch počas vojen sprevádzajúcich rozpad bývalej Juhoslávie bojoval v Slavónsku. Podľa informácií denníka Blic prišiel minulý rok Bogdanovič o prácu spolu so svojím synom, s ktorým pracoval pre jednu slovinskú spoločnosť. Motív najhoršej masakry v modernej histórii Srbska nebol bezprostredne známy.  

Až 13 ľudí zabil
Zobraziť galériu (9)
 (Zdroj: SITA)

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu