Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Mimoriadny stav v Kyjeve: Snehová víchrica ochromila všetku dopravu!

Metropolu Kyjev ochromila snehová fujavica Zobraziť galériu (5)
Metropolu Kyjev ochromila snehová fujavica (Zdroj: SITA)

KYJEV - V Kyjeve vyhlásili mimoriadny stav, pretože ukrajinské hlavné mesto ochromila nevídaná snehová víchrica, ktorá zastavila pozemnú, železničnú aj leteckú dopravu.

Mesto pokryla v piatok 50-centimetrová vrstva snehu, čo je viac, než zvyčajne spadne v zime za celý mesiac. Informovala o tom dnes tlačová agentúra AP.

Metropolu Kyjev ochromila snehová
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: SITA)

Mestskí predstavitelia poslali do ulíc traktory, obrnené vozidlá a ďalšiu ťažkú techniku, aby vyčistili zasnežené cesty, zablokované niekoľkokilometrovými dopravnými zápchami. Niektorí kyjevskí vodiči sa tak zúfalo túžili dostať domov, že svoje uviaznuté autá jednoducho nechali stáť na cestách a vydali sa do cieľa pešo.

Kyjevské hlavné letisko Boryspiľ funguje, hoci lety meškajú. Menšie letisko Žuljany zatvorili a letecká spoločnosť Ukraine International Airlines zrušila všetky lety až do nedeľného dopoludnia.

Metropolu Kyjev ochromila snehová
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: SITA)

Varovanie pred snehom vydala dnes aj radnica v Moskve, kde podľa predpovedí začne intenzívne snežiť popoludní. Sneh má sprevádzať prudký vietor, lepšie počasie možno očakávať až v stredu. Snežiť by malo nepretržite celý pondelok a utorok, teploty sa navyše blížia k dvadsiatim stupňom pod nulou.

Do ulíc zasneženého Kyjeva vyrazila aj armáda

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu