Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Hrôza na pražskom moste: Auto zrazilo ľudí do Vltavy, žena neprežila!

Po druhom chodcovi stále pátrajú Zobraziť galériu (6)
Po druhom chodcovi stále pátrajú (Zdroj: HZS Praha)

PRAHA - Žena, ktorú v utorok večer na Mánesovom moste v Prahe zrazilo auto do Vltavy, svojim zraneniam podľahla. Informovala o tom hovorkyňa Ústrednej vojenskej nemocnice Jitka Zinke. Osobné auto na moste narazilo do dvojice chodcov v utorok pred 19:00. Po druhom polícia ďalej pátra.

"Približne štyridsaťročnú ženu (v utorok) našli hasiči po dlhých minútach pátrania, na ktorom sa podieľali aj policajti poriečneho oddelenia pražskej polície, na hladine Vltavy u náplavky blízkosti nemocnice Na Františku," informoval hovorca pražskej polície Tomáš Hulan. Do nemocnice záchranná služba previezla aj zraneného vodiča (67).
    
Do pátrania po ďalšom chodcovi bol nasadený vrtuľník leteckej služby spoločne s potápačmi policajného prezídia. "Vrtuľník prepátral za pomoci termovízie oblasť medzi Mánesovým a hlávkovým mostom, policajti tiež prečesávali brehy," uviedol Hulan. Povodie Vltavy kvôli uľahčeniu práce potápačom na čas tiež upravilo hladinu rieky. Najprv ju znížilo kvôli pátraniu medzi mostami, potom ju naopak zvýšilo, aby bolo možné prehľadať oblasť pod plavebnou na Štvanici.

Hrôza na pražskom moste:
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: HZS Praha)

Podľa dostupných informácií išlo auto smerom od Klárova, keď jeho vodič (67) zrazu prešiel na ľavú stranu cesty. Tam zrazil práve prechádzajúcu dvojicu chodcov, ktorú silný náraz zhodil do rieky Vltavy. Na mieste boli do pár minút hasiči, záchranári aj polícia. ""Dopraváci" Mánesov most okamžite uzavreli pre všetku dopravu, záchranári ošetrili zraneného šoféra a previezli ho do nemocnice," uviedol Hulan. Príčiny nehody polícia prešetruje. Podľa predbežných informácií zrejme vodič počas jazdy utrpel zdravotný kolaps.

Hrôza na pražskom moste:
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: HZS Praha)

Hrôza na pražskom moste:
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: HZS Praha)

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu