Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Romantická prechádzka Prahou skončila peklom: Takto prišli milenci o život!

Po mužovom tele stále pátrajú Zobraziť galériu (2)
Po mužovom tele stále pátrajú (Zdroj: HZS Praha)

PRAHA – Výlet do Prahy skončil dvojnásobnou tragédiou. Milenecký pár z českého Blanenska sa v utorok podvečer chystal na romantickú večeru do centra Prahy, keď ich pri prechádzaní Mánesovým mostom zrazil dôchodca na VW Polo. Silný náraz ich zhodil do Vltavy, kde sa obaja utopili. Ženu sa najprv podarilo oživiť, no v nemocnici napokon skonala, po mužovom tele stále pátrajú. Šance, že by v mrazivej vode prežil, nie sú prakticky žiadne. Informoval o tom český denník Blesk.

Dvojica prišla z Moravy do metropoly na firemnú akciu, ktorá sa konala v utorok podvečer. Deň sa rozhodli zakončiť romantickou večerou v centre, kam sa vybrali peši. Uprednostnenie zdravej prechádzky pred mestskou hromadnou dopravou sa im na koniec stalo osudným. Keď krátko pred siedmou prechádzali Mánesovým mostom, zozadu sa na nich vyrútil dôchodca za volantom Pola. Ten najprv vybehol z pravého jazdného pruhu na chodník, odrazil sa od kamenného zábradlia mosta a napokon zrazil milencov, ktorý práve šli po opačnej strane.

Romantická prechádzka Prahou skončila
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: HZS Praha)

Tí preleteli cez zábradlie a z 20-metrovej výšky spadli do chladných vôd Vltavy. Všetko sa to odohralo v priebehu niekoľkých sekúnd, milenci nestihli nijak zareagovať. Oboch unášal silný prúd dole riekou, ženu sa záchranárom podarilo vytiahnuť až po pol hodine o niekoľko metrov ďalej. Spočiatku sa ju podarilo navrátiť k životu, no v nemocnici nakoniec zraneniam podľahla. Telo muža záchranári dodnes nenašli. Jeho šance na prežitie sú však takmer nulové. Po mužovi doma ostala 18-ročná dcéra, po žene 17-ročný syn.

Vodič auta bol nehode v šoku, no vážne zranenia neutrpel. „Vodič, ktorého záchranári na mieste oživovali, nebol v ohrození života. Utrpel úraz hlavy a mal pomliaždený hrudník, ale normálne komunikoval,“ povedala hovorkyňa pražskej záchrannej služby Jiřina Ernestová. Polícia teraz prešetruje všetky možné príčiny tragickej havárie. Šoférovi alkohol nenamerali a takisto vylúčili, že by riadenie mohol ovplyvniť jeho zdravotný stav. Jednou z verzií, je to, že sa chcel vyhnúť opilcovi, ktorý mu skočil do cesty.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu