Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Smrť pod kolesami: Mladík pripravil o život chodca, nepomohla mu ani triezvosť

Ilustračné foto
Ilustračné foto

ŽEHRA – V katastri obce Žehra, okres Spišská Nová Ves, sa vo štvrtok (21.3.) večer okolo 20. hodiny stala dopravná nehoda, pri ktorej osobné auto zrazilo chodca. Ten na mieste podľahol zraneniam.

"K nehode došlo, keď vodič (20) zo Spišského Podhradia viedol osobné motorové vozidlo po ceste v smere od obce Spišské Vlachy časť Dobrá Vôľa smerom k mestu Spišské Podhradie," priblížil krajský policajný hovorca z Košíc Alexander Szabó.

Na rovnom úseku mimo obce neskoro spozoroval na ceste v strede svojho jazdného pruhu chodca v čiernom oblečení bez reflexných prvkov, ktorého zrazil prednou časťou vozidla. Pri nehode chodec (61) z obce Spišské Vlachy utrpel zranenia, ktorým na mieste podľahol. Vodič neutrpel žiadne zranenie a dychová skúška na alkohol bola u neho negatívna.

"U chodca bola nariadená pitva. Príčina a miera zavinenia dopravnej nehody je predmetom vyšetrovania. Škoda na vozidle je vo výške 150 eur. Poverený policajt začal trestné stíhanie vo veci prečinu usmrtenia," dodal hovorca.

Vzhľadom na častú úmrtnosť chodcov v cestnej premávke polícia upozorňuje chodcov na potrebu nosenia reflexných prvkov. "Chodcov upozorňujeme, aby nehazardovali so svojimi životmi tým, že často chodia neosvetlení, či neoznačení reflexnými prvkami. Mať reflexné prvky za zníženej viditeľnosti a v tme aj v obci môže zachrániť nejeden ľudský život," zdôraznil Szabó.

Pri prechádzaní cez cestu treba podľa neho prednostne použiť priechod pre chodcov, nevstupovať na vozovku, ak prichádza vozidlo s právom prednostnej jazdy, umožniť električke plynulý prejazd a neprechádzať jednotlivo, ale v skupinách. Nutné je tiež nevstupovať na vozovku, ak vzhľadom na rýchlosť a vzdialenosť prichádzajúcich vozidiel nie je možné cez vozovku bezpečne prejsť, neprekonávať zábradlie ani iné zábrany, bezdôvodne sa nezdržiavať a ani nezastavovať po vstupe na vozovku.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu