Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

Vyšetrovanie je na konci: Úbohý Max si smrť aj modriny údajne spôsobil sám

Max Shatto/Maxim Kuzmin
Max Shatto/Maxim Kuzmin (Zdroj: Facebook)

ODESSA - Smrť ruského chlapca (3) adoptovaného americkým párom zo západného Texasu bola nehoda, informovala dnes agentúra AP s odvolaním sa na tamojšie úrady. Trojročný Max Shatto/Maxim Kuzmin zomrel podľa miestneho prokurátora Bobbyho Blanda na následky vnútornej tržnej rany na tepne, ktorú si sám spôsobil tupým predmetom.

Podliatiny na tele chlapca pochádzali podľa Blanda z úderov, ktoré si sám Max spôsoboval, a v tele chlapca sa nenašli žiadne utišujúce prostriedky.

O smrti Maxa Shatta/Maxima Kuzmina informoval ruský splnomocnenec pre práva detí Pavel Astachov 18. februára. Tvrdil, že adoptívna matka podávala Maxovi psychotropné preparáty a pred smrťou ho údajne veľmi zbila. Chlapček zomrel 21. januára v nemocnici, kam ho previezli, keď z neznámych príčin počas hry s mladším bratom Kirillom, ktorého Shattovci adoptovali tiež, upadol do bezvedomia. Šerif okresu Eton Mark Donaldson dnes uviedol, že vyšetrovanie prípadu pokračuje. Adoptívna matka sa počas výsluchov priznala, že Maxovi podávala psychotropné látky. Na margo mnohých modrín na jeho tele uviedla, že bol neovládateľný a mal sklon k sebapoškodzovaniu. Jej tvrdenie však americké sociálne služby jednoznačne odmietli.

Allan Shatto na polícii vypovedal, že antipsychotické lieky prestali Maxovi podávať deň pred smrťou. Maxa označil za "hyperaktívne dieťa, ktoré odmietalo poslúchať". Podľa Shatta to súvisí s tým, že Max prežil rané detstvo v ruskom detskom domove, ako aj so spôsobom, akým s ním zaobchádzali predstavitelia agentúry, ktorá adopciu sprostredkovala.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu