Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

V Česku zadržali toch dozorcov, napadli a olúpili mladíka (17)

Ilustračné foto
Ilustračné foto

PRAHA - Troch dozorcov väzenskej služby obvinila česká Generálna inšpekcia bezpečnostných zborov (GIBS) z napadnutia a olúpenia mladíka v reštaurácii v Prahe, kde vypomáhali ako vyhadzovači. Na obvinených uvalili väzbu, v prípade potvrdenia viny súdom im hrozia tresty väzenia od dvoch do desiatich rokov. Informoval o tom server iDNES.cz.

Trojica si vlani v decembri vytipovala v reštaurácii v Prahe-Střížkově 17-ročného mladíka, ktorého najskôr podľa GIBS verbálne a potom aj fyzicky napadla.
      
"Najskôr ho obvinili z krádeže peňaženky a následne ho násilím vyviedli na nakladaciu rampu reštaurácie, kde ho bili päsťami do hlavy. Jeden z príslušníkov mladíkovi odniesol tašku s osobnými vecami, z ktorej mu odcudzili peňaženku s finančnou hotovosťou a mobilný telefón," citoval server hovorkyňu GIBS Radku Sandorovú.
      
Podľa jej slov však mladíkovo utrpenie tým neskončilo. Muži ho totiž odviedli násilím do pivnice, kde sa musel za pokračujúceho urážania vyzliecť do spodnej bielizne a násilníci ho takto odfotili. Potom mu dovolili, aby sa obliekol a prinútili ho vyhrážkami opustiť reštauráciu.
      
Polícia už informovala nadriadených dozorcov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu