Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Megaškandál v Česku: Bývalý vojak si kupoval deti na sex, zneužil aj novorodenca!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

PRAHA – V českej armáde sa zrodilo monštrum! Po dlhom a náročnom vyšetrovaní sa pred český súd konečne postaví bývalý elitný vojak (32), ktorý je podozrivý zo sexuálneho zneužitia takmer dvoch desiatok malých detí. Svoje obete hľadal cez internet a matkám za ne núkal lákavú finančnú odmenu. V jeho špinavých rukách dokonca malo skončiť aj len 1,5-mesačné bábätko. Informoval o tom český portál idnes.cz.

„Išlo o najrozsiahlejší prípad internetovej mravnostnej trestnej činnosti na Vysočine v histórii,“ povedal zástupca riaditeľa krajskej polície Pavel Peňáz k otrasnému prípadu, ktorý je o to zarážajúcejší, že za tvárou úchylného pedofila sa skrýva človek, ktorého ľudia pre jeho statočnosť uctievali.

Vojnového veterána zadržala polícia ešte v marci minulého roka v Brne a po náročnom vyšetrovaní už podala návrh na obžalobu zo šestnástich znásilnení, z čoho dve boli podľa nich dokonané. Bývalý vojak cez internetové zoznamky kontaktoval ženy a núkal im peniaze za to, že mu „prepožičajú“ svoje deti, aby s nimi mohol vykonávať klasický aj orálny sexuálny styk. Oslovované matky dokonca ubezpečoval, že deti zo sexuálneho styku mať traumu nebudú. Tvrdil, že pred samotným aktom podstrčí nemluvniatkam prášky na spanie alebo ich opije.

Väčšina žien jeho perverznú ponuku odmietla, a tak sa rozhodol osloviť aj tie zo sociálne slabších pomerov. V jednom prípade sa zvrhlíkovi podarilo prehovoriť ženu len 1,5-mesačného bábätka, ktoré mu doniesla do auta, kde s ním mal orálny styk za 500 českých korún (necelých 20 eur). V ďalšom prípade ponúkol mamičke 70-tisíc korún (asi 2700 eur) za to, že bude môcť jej novorodené dieťa pripraviť o panenstvo.

To však veteránovi nestačilo. Zábery detskej pornografie skrýval aj v počítači. Videá a fotky, na ktorých boli 4 až 15-ročné deti, rozposielal aj ďalším zvrhlíkom. Jihlavská polícia sa o ňom dozvedela po tom, čo cez internet skontaktoval 26-ročnú ženu z Jihlavy. „Videl ju s fotkou 2-ročného chlapčeka. Napísal jej, že by chcel sexuálny styk s dieťaťom. Ponúkal jej za to niekoľko tisícok korún,“ upresnil Peňaz a dodal, že žena to ohlásila na polícii.

Bývalý člen českej armády vidí všetko inak. Tvrdí, že so ženami síce na túto tému komunikoval, ale údajne len preto, že on sám chcel odhaliť nelegálny obchod s deťmi a skúšal, ako budú ženy reagovať. „Nedokázal nám však vysvetliť, prečo ženy oslovoval opakovane a prečo zvyšoval ponunky, keď odmietali deti na sex prepožičať,“ doplnil kriminalista Pavel Kubiš.

Veterán má na krku aj nedovolené ozbrojovanie. Ako bývalý vojak totiž doma skladoval nielen legálne držané zbrane, ale aj vojenskú muníciu, na ktorú nemal povolenie. Muž s trvalým bydliskom v západných Čechách pracoval ako tréner v zahraničnom športovom klube. Sedem rokov už v armáde nepôsobil.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu