Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Krásnu Markétku (†16) zabil metanol: Vyšetrovatelia sú v slepej uličke

Nikto netuší, kde Markéta metanol vypila
Nikto netuší, kde Markéta metanol vypila (Zdroj: SITA, tv nova)

CHOMUTOV – Kde sa otrávila? To je otázka, ktorú si poslednou dobou čoraz častejšie kladú českí vyšetrovatelia pátrajúci po zdroji otravy najmladšej obete smrtiaceho metanolu. Usmievavej Markéte (†16) nezabral ani špeciálny liek a v stredu boj s metanolom prehrala. Špeciálnemu tímu vyšetrovateľov sa však stále nedarí zistiť, ako sa tínedžerke jed do krvi dostal. Informoval o tom český portál tn.cz.

Markéta zomrela v stredu v ústeckej nemocnici a stala sa tak najmladšou obeťou jedovatého metanolu, ktorí má dovedna na svedomí už 40 vyhasnutých životov. Vyšetrovatelia sa však pri pátraní po pôvode otravy dievčiny dostali do slepej uličky. Všetok zaistený alkohol bol totiž v poriadku a netušia, čo iného a kde mohla vypiť.

Tínedžerka ležala v nemocnici od minulej nedele a po celý čas sa o ňu staral zástup špecialistov. Ani liečba unikátnym liekom fomepizolom, ktorý v čase metanolovej aféry dávali otráveným, nezabrala. Markéta zomrela týždeň a pol po osudnom dni, keď ju s otravou priviezli do nemocnice.

Mala len 16 rokov, no spolu s priateľom a kamarátom sa bola zabávať na diskotéke, kde nechýbal alkohol. Musela však vypiť niečo iné ako ostatní, niečo s vysokou dávkou metanolu. Keďže pátranie po pôvode otravy bolo doteraz neúspešné a riaditeľ krajskej polície priznal, že sú v slepej uličke, jedinou možnosťou ostalo prejsť posledné dni pred tým, ako Markéta skončila v nemocnici.

Vyšetrovací tím sa teraz snaží minútu po minúte prechádzať posledné tri dni predtým ako skolabovala. „Účinok metanolu na organizmus je individuálny, a preto aj tá časová postupnosť, kedy mohla ten otrávený alkohol alebo inú látku užiť. Na to neexistujú jednotné názory a my ideme v tej časovej postupnosti vlastne proti času,“ povedal policajný riaditeľ Tomáš Landsfeld. Ostáva len dúfať, že vyšetrovanie raz dovedú do úspešného konca.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu