Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Ďalšia otrava metanolom? Dôchodca (71) skončil v nemocnici

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: polícia)

NÁCHOD – Po alkohole pančovanom metanolom pátrajú aktuálne v okolí Broumova v okrese Náchod v Královohradeckom kraji českí policajti, colníci v spolupráci s hygienikmi a potravinárskymi inšpektormi.

Informoval o tom internetový server Novinky.cz. Pre podozrenie z otravy metanolom hospitalizovali v nemocnici v Náchode v utorok popoludní dôchodcu (71). Istotu by mali priniesť v tejto súvislosti výsledky testov. Pravdepodobnosť je ale veľmi vysoká, uviedla hovorkyňa náchodskej polície Eva Prachařová. Podľa nej je zdravotný stav hospitalizovaného vážny a neumožňuje jeho vypočutie.

Otravu metanolom zaznamenali v spomínanej oblasti po prvý raz vlani koncom októbra. Pančovaný rum a vodka vtedy takmer pripravili o život invalida (65) zo Starostína. Práve z jedného z miestnych prihraničných obchodíkov pochádzali fľaše s etiketami Tuzemský a Vodka jemná z likérky Vapa Drink. Muž napokon ťažkú otravu sprevádzanú poruchou zraku prežil.

Česká vláda práve na dnešnom rokovaní schválila balík opatrení sprísňujúci predaj liehovín v ČR. Ide o sľubovanú reakciu na metanolovú aféru, ktorá si iba v ČR vyžiadala od septembra 2012 už 42 životov. Desiatky ľudí sa priotrávili a mnohí majú doživotné následky. Pančovaný alkohol kupovaný v ČR sa stal osudným aj pre niekoľkých Poliakov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu