Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Ďalšia obeť otravy alkoholom? V česku zomrel starší muž (†71)

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: flickr.com)

PRAHA - Senior (†71), ktorého v utorok hospitalizovali s dôvodným podozrením na otravu alkoholom pančovaným metanolom, zomrel vo štvrtok večer vo Fakultnej nemocnici v Náchode, informoval internetový server iDNES.cz s odvolaním sa na hovorcu nemocničného zariadenia Lukáša Holuba.

Keď sa podozrenie na otravu metanolom potvrdí aj pri súdnej pitve, bude to už 43. obeť metanolovej aféry v ČR od septembra 2012.
      
Výsledky kontrol odobratých vzoriek z fľašiek s alkoholickými nápojmi z mužovho bydliska, ako aj z reštaurácii v okolí však na prítomnosť metanolu doteraz nepoukazujú.
      
Podľa lekárov mal však hospitalizovaný pacient všetky príznaky otravy metanolom, ktorý sa však v jeho organizme nepodarilo už preukázať, pretože prišiel do nemocnice veľmi neskoro.
      
Polícia tak v spolupráci s colníkmi, hygienikmi a potravinárskymi inšpektormi pokračuje v pátraní po pančovanom alkohole v danej oblasti, v okolí Broumova v okrese Náchod v Královohradeckom kraji. Jednou z alternatív, pri konkretizovaní zdroja otravy v danom prípade, je možnosť konzumácie jedovatého alkoholu zo starých zásob.
      
Otravu metanolom zaznamenali v spomínanej oblasti doteraz iba raz, a to vlani koncom októbra. Pančovaný rum a vodka vtedy takmer pripravili o život 65-ročného invalida zo Starostína. Práve z jedného z miestnych prihraničných obchodíkov pochádzali ním konzumované fľaše s etiketami Tuzemský a Vodka jemná z likérky Vapa Drink. Tento muž napokon ťažkú otravu sprevádzanú poruchou zraku prežil.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu