Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Deti vymenila za herňu: Dievčatko s bračekom v kočíku takmer umrzlo na ulici!

Strážnička zahrieva zmrznuté batoľa
Strážnička zahrieva zmrznuté batoľa (Zdroj: Mestská polícia Chomutov)

CHOMUTOV – Pivo a automaty sú jej prednejšie! Mestskí policajti z českého Chomutova sa nestačili diviť, keď uprostred noci zbadali dievčatko, ako úplne samé blúdi ulicami a pred sebou tlačí kočík s batoľaťom. Z toho, čo im malá školáčka vyrozprávala, im ostal rozum stáť. Matka si vraj veselo popíjala pivo a hrala automaty v herni, zatiaľ čo jej deti ju premrznuté takmer na kosť hľadali v nočných uliciach. Informovala o tom mestská polícia Chomutov na svojej webovej stránke.

Hliadkujúci policajti našli blúdiace dievčatko s kočíkom, v ktorom viezla 15-mesačného bračeka, asi 20 minút pred polnocou. Dôvod, pre ktorý sa do ulíc mesta vybrala bez dozoru, je viac než zarážajúci. „Hliadka neskôr zistila, že krkavčia matka nechala deti doma viac ako hodinu bez dozoru a išla si dať pivo a zahrať na automatoch v bare,“ povedal veliteľ mestskej polície Jan Řehák.

Dievčatko policajtom prezradilo, že maminka nechala na stole lístok s odkazom, že ide pre cigarety. Keď sa však dlhšie nevracala, školáčka obliekla svojho bračeka, vložila ho do kočíka a vydala sa maminku hľadať. Ešte predtým, než ju policajti našli, stihla v nočných mrazoch obehnúť všetky večierky v okolí, boli však zavreté. Rozhodla sa preto zájsť pre pomoc ku tete, no práve v tej chvíli ju zastavili strážnici.

Keby sa deti v mrazivom počasí túlali o niečo dlhšie, mohlo nočné hľadanie skončiť oveľa horšie. „Strážnici okamžite previezli obe deti aj s kočíkom na oddelenie. Chlapec bol totiž nedostatočne oblečený a bol už prechladnutý,“ dodal riaditeľ mestskej polície Vít Šulc s tým, že onedlho našli aj nezodpovednú matku, ktorá sa zabávala v bare a priviedli ju za deťmi.

Policajti kontaktovali sociálku, ktorá na miesto vyslala svoju pracovníčku, a nepríjemnú situáciu začali okamžite riešiť. Rodina bude teraz pod ich drobnohľadom a na základe zistených výsledkov rozhodnú o ďalšom postupe. Nezodpovednú matku trest neminie. „Matke bude udelené písomné napomenutie, čo je prvý krok v riešení takejto situácie,“ povedala vedúca odboru sociálnych vecí Kamila Faiglová. Takisto bude musieť absolvovať pohovory a neminie ju ani výchovné opatrenie.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu