Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Zverstvá ohrdnutej manželky: Synčeka (5) hrýzla, mlátila a lámala mu prsty!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: mooneyequalsmc2.com)

PRAHA – Peklom na zemi si prešiel len 5-ročný chlapček z českého Chrudimu, ktorého psychicky chorá a navyše alkoholu holdujúca matka umlátila takmer na smrť. Ohrdnutá žena po rozvode s manželom syna pravidelne týrala až kým neskončil v nemocnici. To, že dieťa skoro prišlo o život, potvrdili aj lekári, ktorí tvrdia, že tak utýrané dieťa jakživ nevideli. Informoval o tom český portál novinky.cz.

Nevydarené manželstvo, nedostatok peňazí, psychické problémy a do toho všetkého alkohol. Toto sú údajne dôvody, pre ktoré Hana S. z českého Chrudimu roky týrala svojho syna. Po poslednej bitke dokonca chlapec skončil v nemocnici, kde bol týždeň hospitalizovaný.

Krkavčia matka v pondelok pred súdom priznala, že v jednom prípade bola neadekvátne agresívna, v ostatných si údajne zranenia spôsobil hyperaktívny syn sám. Obžaloba však odhaľuje aj ďalšie zverstvá, ktorými si chlapec musel prejsť. „Dieťa ponižovala nadávkami. Tiež ho neprimerane fyzicky trestala. Hlavne varechou a prútom. Dieťa hrýzla a hádzala ním tak, že narážalo na pevné predmety,“ stojí v spise.

Ohrdnutá žena po nevydarenom manželstve údajne holdovala alkoholu a liekom, ktoré mali tlmiť jej psychické problémy. Najohavnejšiemu útoku čelil chlapček minulý rok v auguste, keď ho opitá matka surovo potrestala len za to, že otvoril dvere susedke. „Vyliezla za ním na poschodovú posteľ, kam pred ňou utiekol, chytila ho za uši a hodila z výšky na zem, ďalej mu lámala prsty, hrýzla a po tom, ako ho chytila za krk, mlátila jeho hlavou o stenu,“ opísal jej beštiálne správanie štátny zástupca Milan Šimek.

Zarážajúce na celom prípade je aj to, že agresívna matka pracuje ako zdravotná sestra v domove dôchodcov. Na nič zo surového útoku si vraj nepamätá. „Mala som strach a vie, že som syna zbila, ale po tom naozaj neviem, čo sa stalo, prebrala som sa až pripútaná v sanitke,“ vypovedala na súde Hana S. Okrem chlapca mladá mamička vychováva aj dcérku a údajne robí všetko preto, aby o deti neprišla.

Súrodenci momentálne žijú s opatrovateľmi, kam ich matka chodí pravidelne navštevovať. Otec detí sa z hrozného počínania bývalej manželky nedokáže spamätať. Na obvinenú už v minulosti podal trestné oznámenie, no týranie sa vtedy nepotvrdilo. Na súde manželia zhadzovali vinu jeden na druhého. Exmanžel Hany navyše prezradil, že deťom dávala aj prášky na spanie a mučila ich hladom. Mladá matka to však zaryto poprela. Ak jej však vinu nakoniec dokážu, hrozí jej až 12 rokov za mrežami.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu